Agenda

Inici » Agenda » Piuladissa de tardor

Dissabte, 17 novembre 2018 fins el Dissabte, 17 novembre 2018

De 10.00 a 12.00 h.
Jardí Botànic de Barcelona. Dr. Font i Quer, 2.

Gratuït. Cal reservar a activmuseuciencies@bcn.cat o a 932562220.

Data de publicació: Dijous, 08 novembre 2018

Piuladissa de tardor

Una visita guiada per descobrir i identificar algunes espècies d’ocells que viuen a la ciutat.

La varietat de plantes i ambients del Jardí Botànic de Barcelona ho posa fàcil per a què els ocells urbans hi facin els seus nius o s’hi acostin a la cerca d’aliment. Per conèixer les espècies d’ocells d’aquest espai verd, s’ha organitzat una visita per a públic familiar el dissabte 17 de novembre que estarà conduïda per una persona experta en aus de l’Institut Català d’Ornitologia.

L’avifauna urbana de Barcelona és molt més que coloms, gavines, pardals i cotorres. Segons l’Ajuntament de Barcelona, a la ciutat s’han censat més d’una cinquantena d’espècies d’ocells, algunes d’elles prou singulars, com ara el bernat pescaire, el falcó pelegrí, el xot, el ballester o el xoriguer.

L’arbrat urbà, grans espais verds com Collserola, Montjuïc o la Ciutadella o els edificis alts com la Sagrada Família, creen hàbitats favorables per a que s’hi instal·lin un munt d’espècies. D’altres, habiten temporalment a Barcelona, durant l’època càlida de la primavera i l’estiu. Tot plegat, fa que Barcelona compti amb una destacada diversitat d’ocells. A les espècies citades s’hi poden afegir el tudó, l’oreneta, la mallerenga, la tórtora, el verdum, la merla, la cuereta blanca, el falciot, la garsa i un llarg etcètera.

El Jardí Botànic és un espai idoni on apropar-se a aquests animals i a aprendre a identificar-los pel seu cant, pels seus colors, pel seu vol. No us ho perdeu! I si teniu prismàtics, porteu-los amb vosaltres!

Més informació en aquest enllaç.