Agenda

Inici » Agenda » Rapinyaires al vol

Dissabte, 07 setembre 2019 fins al Diumenge, 06 octubre 2019

De 10.30 a 13.30 h.
Turó de la Magarola. Parc Natural de la Serra de Collserola.

Gratuït. Es recomana portar binocles.

Data de publicació: Dimarts, 03 setembre 2019

Rapinyaires al vol

El turó de la Magarola acull la 31ª edició de la campanya d’observació i seguiment de la migració d’aus rapinyaires.

Xoriguers, àguiles marcenques, astors, milans, arpelles, falcons pelegrins, esparvers... Sabríeu distingir les característiques de cada un d’aquests ocells i identificar-los al seu vol? Durant un mes, teniu una nova oportunitat per posar-ho en pràctica i contemplar aquests animals en directe, des d’un lloc privilegiat de la Serra de Collserola i en companyia de persones expertes en el camp de l’ornitologia. Del 7 de setembre al 6 d’octubre, el turó de la Magarola és el punt de guaita de la 31ª edició de la campanya d’observació i seguiment de la migració d’aus rapinyaires, una cita ineludible per als amants dels ocells i de la natura en general.

Durant aquesta època de l’any, moltes espècies d’ocells inicien llargues migracions des del nord i el centre d’Europa a la cerca d’un clima més favorable. Ho fan seguint unes trajectòries ben establertes de les quals, la coneguda com via litoral de migració, segueix tota la costa espanyola. Els ocells que la segueixen, al seu pas per Barcelona, ho fan a prop del corredor verd que representa la serralada Litoral, on es troba Collserola.

El mirador del turó de la Magarola, a uns 430 metres d’altitud, ofereix unes majestuoses vistes de l’àrea metropolitana així com dels ocells que transiten de nord a sud durant el setembre i principis d’octubre. En aquesta època, el mirador es converteix en un magnífic punt d’observació d’ocells arrel de la campanya, que des de 1988, organitza el Parc de Collserola. Ho fa amb el doble objectiu de fer un seguiment científic de les espècies que desfilen front al turó i de divulgar coneixements d’ornitologia entre les persones visitants, les quals, també contribueixen activament en el seguiment. Una excusa perfecta per sortir a la natura propera a Barcelona.

Més informació en aquest enllaç.