Agenda

Inici » Agenda » Reflexions sobre la cultura del videojoc

Dijous, 14 maig 2020 fins al Dissabte, 23 maig 2020

Data de publicació: Dijous, 14 maig 2020

Reflexions sobre la cultura del videojoc

El web del CCCB recull debats, xerrades, articles i altres continguts emmarcats en l’exposició Gameplay.

El desembre de l’any passat, el CCCB va inaugurar l’exposició Gameplay, la qual repassa l’evolució tècnica, econòmica i cultural dels videojocs des del seu origen fins a l’actualitat. Al voltant de la mostra, el centre va organitzar diverses sessions de debat per reflexionar sobre l’impacte del món del videojoc en la societat. Ara, a causa de la situació derivada de la covid-19, Gameplay roman tancada al públic, però les xerrades i debats paral·lels així com altres continguts es poden gaudir des del web del centre.

Tal com succeeix amb Internet o els telèfons mòbils, existeix una generació a partir de la qual costa concebre una societat sense videojocs. Des de la seva irrupció al mercat fa mig segle, allò que va començar a comercialitzar-se com una alternativa al lleure i l’entreteniment de finals dels anys 70 i principis dels 80 ha anat impregnant l’art, la literatura, el cinema, la música, les simulacions, l’educació, la ciència, la tecnologia, el llenguatge... fins i tot la manera d’entendre la realitat. I viceversa, l'intercanvi d'informació ha estat bidireccional i els videojocs també s'han nodrit de tots els àmbits de la cultura i del coneixement.

Els continguts compartits pel CCCB reflecteixen algunes facetes d’aquesta relació polièdrica dels videojocs amb la cultura i la societat. La guionista i escriptora Cassandra Khaw parla dels reptes del videojoc per a la seva acceptació com a part de la cultura; els escriptors Alessandro Baricco i Jorge Carrión conversen des del confinament sobre els punts de contacte d’aquest format amb la situació sanitària excepcional que estem vivint; el neurocientífic Diego Redolar Ripoll analitza els efectes dels videojocs en el cervell humà; el comissari de l’exposició, Óliver Pérez Latorre explora els dilemes que plantegen els videojocs en l’actualitat; i encara més.

El CCCB recull aquests i altres continguts sobre la rellevància dels videojocs en el món contemporani. Trobeu-los tots en aquesta pàgina web.