Agenda

Inici » Agenda » Tornen els BioBlitz Barris

Dissabte, 05 octubre 2019 fins al Diumenge, 27 octubre 2019

De 9.45 a 12.00 h, aprox.
Turó del Putxet i Jardins de Can Sentmenat.

Gratuït. Més informació i inscripcions als llocs web de Vil·la Urània i Casa Orlandai.

Data de publicació: Dilluns, 30 setembre 2019

Tornen els BioBlitz Barris

La iniciativa de recerca naturalista ciutadana tindrà lloc el 5 d’octubre al Turó del Putxet i el 27 d’octubre, als Jardins de Can Sentmenat.

Aquest mes d’octubre teniu dues oportunitats per implicar-vos amb el programa Ciència Ciutadana als Barris que coordina l’Oficina. El Centre Cívic Vil·la Urània us convida a una jornada participativa del projecte BioBlitz Barris, el dissabte 5 d’octubre al Turó del Putxet, i el Centre Cívic Casa Orlandai, a una segona sortida del mateix projecte el 27 d’octubre als Jardins de Can Sentmenat. Ambdues jornades estan organitzades juntament amb l’Institut de Recerca de la Biodiversitat i la Fundació Ciència en Societat.

S’anomenen BioBlitz les campanyes de cens naturalista conduïdes per científics i científiques i que compten amb la participació ciutadana per poder fer un inventari intensiu de la biodiversitat d’una àrea determinada. Durant un període, totes les persones participants a l’esdeveniment científic tenen com a objectiu identificar el màxim nombre d’espècies de la zona d’estudi, que en el cas de les properes sessions de BioBlitz Barris seran els espais verds urbans del Putxet i de Can Sentmenat.

Els BioBlitz són una ocasió excel·lent per aprofundir en el coneixement de la biodiversitat, que a Barcelona, tot i ser un entorn urbà, sorollós i frenètic, és força alta. A les seves àrees verdes s’hi concentren espècies pròpies de les ciutats i d’entorns naturals, així com moltes espècies exòtiques o fins i tot invasores. Per tot, són un entorn de gran interès per a l’estudi de les plantes, els animals i els fongs, la dinàmica de les seves poblacions, la relació amb les altres espècies, la interacció amb l’ésser humà i amb l’hàbitat urbà... I a més és també una oportunitat per viure en primera persona la recerca de l’àmbit de les ciències naturals junt amb les persones que s’hi dediquen professionalment.

A títol individual, amb amistats o en família, val molt la pena participar-hi. No us ho perdeu!