Agenda

Inici » Agenda » Un agost de natura

Dilluns, 05 agost 2019 fins al Dissabte, 31 agost 2019

Parc Natural de la Serra de Collserola.

Tota la informació, a l'enllaç de cada activitat.

Data de publicació: Dilluns, 05 agost 2019

Un agost de natura

Propostes per conèixer en profunditat la serra de Collserola, el principal pulmó verd de la ciutat.

A tocar de l’asfalt barceloní, tenim una via d’escapada de la xafogor, el soroll, el monòxid de carboni i la massificació turística. A poc més de 10 minuts en tren del centre de la ciutat, el Parc Natural de la Serra de Collserola constitueix un oasi on connectar amb la natura i aïllar-se del bullici urbà que a l’estiu es fa més feixuc. Durant el mes d’agost, el Centre d’Informació i altres equipaments del parc ofereixen diverses propostes per gaudir, conèixer i entendre la biodiversitat i el paisatge d’aquest ecosistema mediterrani tan singular.

El Centre d’Informació del Parc, a un quart d’hora de passeig des de l’estació de Baixador de Vallvidrera, és la principal seu de l’espai natural i un dels seus equipaments de referència on les persones visitants poden informar-se de rutes, activitats i de maneres d’ampliar el seu coneixement sobre la serra i la natura en general. A l’agost, el centre no tanca les seves portes. L’horari d’atenció al públic és de 9.30 a 15.00 hores tots els dies de la setmana. El centre compta amb una sala d’audiovisuals oberta a tothom (prèvia reserva), on descobrir el parc des de diferents punts de vista. A més, al centre també s’hi pot visitar l’exposició permanent Collserola Parc Natural. Pensada per fer pensar, que convida a aprofundir sobre el patrimoni i valors del parc, i a reflexionar al voltant de la seva relació amb l’àrea metropolitana on es troba immers.

Un altre punt d’informació i educació ambiental del parc és el Castell de Torre Baró. Situat al districte de Nou Barris i amb unes vistes que cobreixen el nord de l’àrea metropolitana de Barcelona, aquest espai es pot visitar de manera lliure o guiada durant aquest mes, a excepció del període entre el 10 i el 23 d’agost.

Però probablement, la millor manera de descobrir un espai natural és explorar-lo. Si el que teniu són ganes d’estirar les cames i viure la natura en directe, el parc proposa nombrosos itineraris, travesses, passejades i recorreguts per fer a peu o en bicicleta. Tant el Centre d’Informació com el Castell de Torre Baró són punt de sortida de diverses rutes, però n’hi ha moltes més, de diferents temàtiques, longituds i dificultats. Segur que trobeu les que més s’ajusten als vostres interessos i ubicació.

Més informació al web del parc.