Agenda

Inici » Agenda » Un Nadal espacial

Dissabte, 22 desembre 2018 fins el Dissabte, 05 gener 2019

CosmoCaixa. Isaac Newton, 26.

Preu: 5 € (50% de descompte per a clients de CaixaBank). Horaris i reserves a l'enllaç de cada activitat.

Data de publicació: Dimarts, 18 desembre 2018

Un Nadal espacial

Durant aquestes festes, el CosmoCaixa programa tres activitats familiars relacionades amb l’univers i la seva exploració.

El CosmoCaixa ofereix a nens, nenes i adolescents la possibilitat d’endinsar-se a la tecnologia més capdavantera i a viatjar a les estrelles. Al llarg de les vacances nadalenques, del 22 de desembre al 5 de gener, el museu ha organitzat tres activitats que permetran als participants posar a prova el seu coneixement i habilitats tecnològiques, preparar-se per a la professió d’astronauta i reflexionar sobre la relació dels humans amb els robots.

Ser astronauta implica una preparació extraordinària. Ficar-se dins d’un coet per viatjar a l’espai requereix tota mena de coneixements científics i tecnològics, però també passa per comptar amb una bona condició física i psicològica. Els infants a partir de 4 anys que participin a l’Astronaut Academy podran experimentar què representa preparar-se per complir amb una missió espacial. Una acadèmia científica i tecnològica conduïda per l’equip del físic i divulgador Dani Jiménez.

A l’activitat Codificant robots, nens i nenes a partir de 7 anys es convertiran en robots dotats amb habilitats especials i que compten amb una visió en realitat virtual. Un joc cooperatiu on, amb l’ajuda de les seves famílies, els robots hauran de desxifrar un codi binari que els permetrà activar aquestes habilitats.

Però no totes les activitats s’adrecen a nens i nenes. Una escape room en format auditori implicarà a joves a partir de 14 anys en un joc de pistes on l’objectiu consisteix en salvar a un robot -i de retruc, a la humanitat- de la seva destrucció. És la trepidant Escape Science. Les claus de l’univers, on MIA, un robot d’intel·ligència artificial avançada, en serà el protagonista junt amb les persones participants.

Més informació en aquest enllaç.