Agenda

Inici » Agenda » Uns veïns ben vius

Dijous, 24 octubre 2019 fins al Dijous, 24 octubre 2019

De 10.30 a 13.00 h.
Casal Cívic Barcelona-Trinitat Vella. Carrer Madriguera, 38-42.

Gratuït. Cal inscripció prèvia a santandreuambiental@bcn.cat o al 936242698.

Data de publicació: Dimecres, 16 octubre 2019

Uns veïns ben vius

Una sortida per descobrir la biodiversitat urbana de la Trinitat Vella.

Barcelona és una gran ciutat on centenars de milers de persones conviuen amb moltes altres espècies d’éssers vius. Per tenir una idea, segons l’Atles de Biodiversitat de Barcelona, a la ciutat es comptabilitzen més de 1000 espècies de plantes als seus espais verds, més de 330 espècies d’arbres als seus carrers i més de 80 espècies d’ocells que fan niu dins l’entramat urbà. Per descobrir què és la biodiversitat i aprofundir en la fauna i la flora de la ciutat, el Casal Cívic Barcelona-Trinitat Vella ha organitzat una passejada naturalista pel barri el dijous 24 d’octubre.

La ciutat constitueix un peculiar ecosistema on l’entorn físic ha estat principalment construït per l’ésser humà i on hi viuen espècies pròpies de la nostra natura però també moltes altres d'exòtiques, procedents d’altres regions. En aquest entorn tan particular i alterat hi ha un munt d’espècies que s’hi han sabut adaptar, encaixar en el seu nínxol ecològic, alimentar-se, trobar un lloc on viure, defensar-se, vèncer vulnerabilitats i sobreviure en un ambient hostil dominat per l’asfalt, el soroll i la contaminació. És el cas d’espècies autòctones, com els pit-roigs, les gavines o els ratpenats, però això també succeeix amb molts éssers propis d’altres regions, com les cotorres, els ailants o els molestos mosquits tigre. Tots ells són també habitants de la ciutat.

La sortida permetrà conèixer quins són els principals d’aquests éssers que viuen al barri de la Trinitat Vella i les actuacions que s’estan duent a terme per millorar la biodiversitat i el verd urbans. També és una oportunitat per prendre consciència del respecte per la natura i dels beneficis que això comporta per al benestar i la qualitat de vida.

Més informació al web de l'Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu.