Ciència Ciutadana

Oficina de Ciència Ciutadana
Inici » Ciència Ciutadana

Què és l'Oficina de Ciència Ciutadana

S’entén per ciència ciutadana a la recerca científica que compta amb la implicació activa del públic no especialitzat. Qualsevol persona disposa de coneixement, eines i recursos que poden contribuir a l’avenç de la ciència. Sota aquest paradigma, l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona reuneix a grups de l’àrea metropolitana amb projectes interessats en compartir experiències i metodologies en aquest àmbit.

L’Oficina neix el 2012 impulsada per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona amb la voluntat de consolidar els projectes de ciència ciutadana existents, acompanyar-los a l’hora d’afrontar els reptes socioambientals propis de la ciutat i crear un espai d’aprenentatge comú per a noves iniciatives.

L’enorme activitat científica i tecnològica que es duu a terme a Barcelona i al seu voltant crea un entorn idoni per al desenvolupament de projectes de ciència ciutadana. En els darrers anys nombrosos grups de recerca s’han anat sumant a aquest corrent i han obert la seva recerca a la ciutadania.

Notícies

L’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona a la revista European Public Mosaic

06 maig 2020

Publicada la guia ‘Ciència ciutadana i aprenentatge servei’

14 abril 2020

Més de 100 estudiants comparteixen la seva experiència del projecte Plàstic 0

15 novembre 2019

Agenda

Tornen els BioBlitz Barris

La iniciativa de recerca naturalista ciutadana tindrà lloc el 5 d’octubre al Turó del Putxet i el 27 d’octubre, als Jardins de Can Sentmenat.

Xarxes socials