9. Ciència 16+

Inici » Espais Activitat » 9. Ciència 16+

Blockchain: cadenes virtuals per a una veritable llibertat

Taller

+16 anys

9. Ciència 16+

Diumenge

16:00

La tecnologia blockchain (cadena de blocs) pot tenir una gran repercussió en el món i ser la clau per fomentar una major llibertat, en particular allà on és més necessària. Coneix amb un cas pràctic els conceptes bàsics d’aquesta tecnologia així com el seu impacte potencial en la nostra societat.

Patrons biomètrics i intel·ligència artificial per saber l'edat i el gènere

Demostració, Taller

+16 anys

9. Ciència 16+

Diumenge

17:15

El reconeixement facial és una tècnica biomètrica cada cop més comuna, present en dispositius com els telèfons intel·ligents d'última generació. Participa en aquest taller interactiu per esbrinar com funcionen els algoritmes que permeten el reconeixement i com s’entrenen per estimar trets com l’edat o el gènere d’una persona.

Vols aprendre a llegir l’ADN?

Taller

+16 anys

9. Ciència 16+

Dissabte

16:25

L’ADN són les grans molècules que contenen els gens que ens fan com som. Descobreix com es llegeixen les seqüències d’ADN al laboratori amb l’objectiu d’esbrinar si hi ha mutacions genètiques associades a una malaltia i coneix quines són les alteracions més bàsiques del nostre material hereditari.

Estratègies de cerca en laberints virtuals

Taller

+16 anys

9. Ciència 16+

Dissabte

15:00, 15:25, 15:50, 17:15, 17:40

Saps què és l'eye tracking o seguiment de la mirada? Vine a descobrir-ho mentre t'enfrontes a un laberint virtual on hauràs d’utilitzar la teva memòria per sortir-ne amb èxit. A més, gràcies a l'eye tracking podràs comprendre l’estratègia que has seguit per escapar del laberint.

La intel·ligència artificial que és entre nosaltres

Demostració

+16 anys

9. Ciència 16+

Diumenge

11:30

Descobreix la intel·ligència artificial que hi ha darrere dispositius connectats cada cop més presents en la nostra vida quotidiana. En què consisteix aquest tipus d’intel·ligència? Són tan intel·ligents els dispositius? I en el futur?

Pàgines

Subscriure a RSS - 9. Ciència 16+