Canvis per a una agricultura sostenible
Microxerrada
Adults
Espai 1
El canvi climàtic genera efectes sinèrgics que promouen les sequeres i les variacions metabòliques dels conreus, la qual cosa impacta directament en la producció i qualitat agrícoles. Coneix com, en un context de sostenibilitat alimentària, el nou paradigma agropecuari es basa en la ciència, la tecnologia i el sentit comú. Les microxerrades de l'espai 1 estan conduïdes per Raül Toran, Claudia Diviu, Ana Belén Martínez, Sergi Cantos, Anna May, Jordi Díaz, Martí Badal i Miquel Sureda, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Aprofitant l’electricitat produïda per bacteris
Microxerrada
Adults
Espai 1
Durant la darrera dècada s’està descobrint una diversitat microbiana amb unes propietats que plantegen un ampli ventall de possibilitats en diversos àmbits. Descobreix quins són aquests microorganismes i com poden ajudar a millorar aspectes com el tractament d'aigües residuals o la producció de certs biocombustibles. Les microxerrades de l'espai 1 estan conduïdes per Raül Toran, Claudia Diviu, Ana Belén Martínez, Sergi Cantos, Anna May, Jordi Díaz, Martí Badal i Miquel Sureda, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
L’elegància del cuc
Microxerrada
Adults
Espai 1
Cada vegada vivim més anys, però la longevitat va associada a problemes propis de l’envelliment com les malalties neurodegeneratives. Molts estudis per millorar la qualitat de vida a edats avançades es realitzen amb un animal molt senzill: el cuc Chaenorhabditis elegans. Vine i coneix-lo! Les microxerrades de l'espai 1 estan conduïdes per Raül Toran, Claudia Diviu, Ana Belén Martínez, Sergi Cantos, Anna May, Jordi Díaz, Martí Badal i Miquel Sureda, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
El veritable paper que juga la nostra memòria
Microxerrada
Adults
Espai 1
Som la nostra memòria. Poques coses són més importants per determinar la nostra identitat i relació amb el món, malgrat seguir sent un dels atributs humans més elusius i incompresos. Descobreix com construïm la memòria a partir d'informació útil per sobreviure i les seves implicacions per al dia a dia. Les microxerrades de l'espai 1 estan conduïdes per Raül Toran, Claudia Diviu, Ana Belén Martínez, Sergi Cantos, Anna May, Jordi Díaz, Martí Badal i Miquel Sureda, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Com generem memòries
Microxerrada
Adults
Espai 1
El cervell té la capacitat d’emmagatzemar aquella informació que li entra pels sentits i que pot ajudar a l’organisme a adaptar-se millor a l’entorn i sobreviure. I ho pot fer a molt llarg termini. Coneix com s’ho fa el cervell per construir aquestes memòries que tant perduren en el temps. Les microxerrades de l'espai 1 estan conduïdes per Raül Toran, Claudia Diviu, Ana Belén Martínez, Sergi Cantos, Anna May, Jordi Díaz, Martí Badal i Miquel Sureda, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Pàgines
