A fons

Inici » Barcelona ciència » A fons

Un recull de converses amb persones rellevants per aprofundir en el coneixement científic i les seves interaccions amb la societat i la cultura.

 

Michele Catanzaro

Periodista científic

 

Michele Catanzaro

Nascut a Roma, Michele Catanzaro porta anys instal·lat a Barcelona on treballa com a periodista científic per a diversos mitjans. És físic, però després de doctorar-se va decantar la seva carrera cap al periodisme. Amb ell parlem de periodisme, comunicació i divulgació i la seva importància per despertar el sentit crític de la ciutadania i implicar la societat en els temes de ciència.
 

> Llegir l'entrevista <

 

Nalini Nadkarni

Premi Nat 2021

 

Nalini Nadkarni

 

La biòloga Nalini Nadkarni ha dedicat tota la seva vida a la recerca en ecologia forestal, a transmetre el seu coneixement i a connectar la societat amb la natura. La seva intensa trajectòria en recerca, divulgació i educació ambiental li ha valgut el Premi Nat 2021 que atorga el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i que el passat 27 d’octubre va rebre de la mà de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Arran del premi, mantenim una conversa amb Nalini Nadkarni sobre la seva afició en enfilar-se els arbres, l’ecologia de les cobertes forestals i la necessitat de la humanitat de reconnectar amb la natura.
 

> Llegir l'entrevista <

 

Núria Salán

Enginyera metal·lúrgica

 

Foto de Núria Salán

 

Apassionada per la tecnologia, a més de la seva tasca com a enginyera metal·lúrgica, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya i actual presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, la Núria Salán sempre ha lluitat per la igualtat, els drets i les oportunitats de les dones d’un sector majoritàriament masculí. Amb ella parlem de gènere, vocacions, ensenyament i cultura científica i tecnològica.
 

> Llegir l'entrevista <

 

Cristina Villanueva

Investigadora a l'Institut de Salut Global de Barcelona

 

Foto de Cristina Villanueva

 

L’aigua i la conservació del medi ambient ocupen un dels llocs principals en la llista de prioritats de la Cristina Villanueva. Professora associada de recerca a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), la seva especialització se centra en l’estudi de la qualitat de l’aigua i la seva relació amb la salut, així com en l’epidemiologia ambiental. La Cristina és la investigadora principal del projecte AiguaBCN, el qual va rebre una de les subvencions per a recerca i innovació en la convocatòria del 2019 que atorguen l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació "la Caixa" en el marc del Pla Barcelona Ciència i que s’ha desenvolupat al llarg del 2020. En aquesta conversa, ens parla de la seva vocació com a científica, de la igualtat en el món de la recerca, dels seus interessos i motivacions, i ens avança algunes de les conclusions del projecte.
 

> Llegir l'entrevista <

 

Black Quantum Futurism

Guanyadores del Premi Collide 2020

 

Foto de Black Quantum Futurism

 

Black Quantum Futurism és un col·lectiu artístic amb seu a Filadèlfia format per Camae Ayewa i Rasheedah Phillips que ha rebut el premi Collide 2020. Parlem amb les artistes sobre les seves idees que vinculen la física quàntica i les tradicions negres/afro actuals, i el seu projecte d'investigació CPT Symmetry and Violations, que desenvoluparan durant la seva pròxima residència combinada al CERN de Ginebra i en l’Hangar, a Barcelona.
 

> Llegir l'entrevista <

 

< Barcelona Ciència