Ada Colau és escollida per liderar a Europa la xarxa mundial de ciutats que fan front a l’emergència climàtica

Ada Colau pren el relleu a l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, en el lideratge de la xarxa C40 Cities a Europa.

Ada Colau, vicepresidenta europea de la Comissió Directiva de C40 Cities
21/07/2021 - 10:15 h - Medi ambient i sostenibilitat Jorge Luis Fuentealba Diez

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat escollida vicepresidenta europea de la Comissió Directiva de C40 Cities, la xarxa que agrupa les principals ciutats del món compromeses amb la lluita contra la crisi climàtica. D’aquesta manera, Colau pren el relleu a l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, en el lideratge de la xarxa a Europa, i compartirà aquesta tasca amb l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, que també és membre de la Comissió Directiva.

Ada Colau va declarar que Barcelona assumeix la designació amb el compromís d’aprofundir les polítiques climàtiques de la ciutat, que ja han estat reconegudes a Europa, destacant que el Pla Clima de Barcelona ja va ser premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees (un guardó atorgat per un pacte que agrupa més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees). També va remarcar l’impuls del projecte Superilla Barcelona (també àmpliament reconegut a nivell internacional i un model de referència per altres ciutats), així com el projecte Protegim Escoles, que s’està desplegant amb mesures similars a ciutats com París i Londres, o l’objectiu de reduir en un 25% el trànsit rodat en els propers anys. D’altra banda, Colau va recordar que des de la xarxa s’ha de fer pressió als estats pel que fa al canvi climàtic, atès que no hi ha un “planeta B”.

D’altra banda, Barcelona, que és enguany capital mundial de l’alimentació sostenible, vol impulsar, a través de la xarxa C40, el paper de les ciutats en la lluita contra la crisi climàtica a través de la transformació del model alimentari. A més, cal destacar que Ada Colau és també la portaveu a Nacions Unides de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats.

Les 97 ciutats membre de C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. A través de la col·laboració i la innovació, els alcaldes i alcaldesses de les ciutats del C40 tenen la determinació de complir amb l’Acord de París subscrit pels Estats l’any 2015: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats saludables, equitatives i amb més resiliència.