Notícies

Inici » Noticia » Art i ciència, un idil·li urbà

Art i ciència, un idil·li urbà

31 maig 2018

Art urbà. Ja podeu consultar l’itinerari “La gent de la ciència, la ciència de la gent”, un recorregut per l’art públic de Barcelona consagrat a la ciència i els científics.

“La gent de la ciència, la ciència de la gent” comença pels cementiris de Poblenou i Les Corts, on trobem conjunts escultòrics dedicats a científics. Continua per altres punts de la ciutat, com ara la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, el recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Observatori Fabra o la còpia escultòrica de l’Ictineu, el famós submarí sorgit del geni creador de Narcís Monturiol.

“La ciència viu sempre; els científics, no. Barcelona té un bon grapat de científics i d’industrials emprenedors enterrats als seus cementiris, no sense algun que altre detall escultòric que n’evoqui els mèrits. De vegades, tanmateix, el mèrit de l’escultura supera de llarg els del personatge evocat.”

D’aquesta manera tan evocadora s’estrena “La gent de la ciència, la ciència de la gent”,  un nou itinerari del Museu Virtual de l’Art Públic de Barcelona que ja podeu consultar en aquest enllaç.

La ruta proposa unes quantes pistes per descobrir Barcelona a la llum de noms il·lustres de la ciència i la tecnologia ­-metges, químics, físics, industrials, enginyers, botànics o farmacèutics-, a banda de propostes virtuals adreçades als ciutadans i ciutadanes interessats en la ciència.

Una ruta insospitada

“La gent de la ciència, la ciència de la gent” comença pels cementiris de Poblenou i Les Corts, on trobem conjunts escultòrics dedicats a científics.

Continua per altres punts de la ciutat, com ara la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, el recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Observatori Fabra o la còpia escultòrica de l’Ictineu, el famós submarí sorgit del geni creador de Narcís Monturiol.

Bustos i fins i tot un sudoku

En aquest itinerari també descobrireu com la ciutat està plena de bustos dedicats a homes de ciència. L’oftalmòleg Ignasi Barraquer, el cirurgià Pere Virgili, el cardiòleg Lluís Trias de Bes i Giró, el pneumòleg Jacint Reventós, el psiquiatre Domènec Martí i Julià… Tots ells tenen el seu particular cap de pedra en algun punt de Barcelona.

Finalment, a la ruta hi trobareu un munt de curiositats. Per exemple: sabíeu que a Barcelona hi ha una mostra d’art públic en forma de Sudoku? La mostra en qüestió es troba a la porta de la Passió del Temple de la Sagrada Família.

No us perdeu aquesta nova oportunitat de conèixer l’art públic de Barcelona des d’una perspectiva diferent.