Notícies

Inici » Noticia » Barcelona celebra el seu patrimoni museístic

Barcelona celebra el seu patrimoni museístic

16 maig 2019

DIM 2019. El proper dissabte els museus barcelonins es vesteixen de gala per festejar un dia (i una nit) ben assenyalat al calendari cultural: el Dia Internacional dels Museus.

Sota el lema “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”, més de 120 països i milers de museus celebren arreu del món el Dia i la Nit dels Museus. A Barcelona, els  diversos equipaments culturals ho celebraran amb centenars d’activitats des de les 9 del matí fins passada la mitjanit.

Dos dels protagonistes de la programació del 18 de maig són l’Arxiu Fotogràfic i l’Arxiu Històric. Al primer, teniu l’oportunitat de visitar l’exposició sobre la intensa vida cultural barcelonina retratada pel fotògraf Eduard Olivella, des dels anys setanta fins als Jocs Olímpics del 92’.  En el cas de l’Històric, el vessant educatiu d’Aureli Capmany és el leitmotiv de l’exposició que s’hi pot visitar actualment, i que ha estat prorrogada fins al 31 de maig.

Més enllà de les exposicions, el 18 de maig és una bona oportunitat per conèixer el patrimoni arquitectònic que envolta els nostres centres d’arxiu: la històrica Casa de l’Ardiaca, adossada a la muralla romana, i l’antic Convent de Sant Agustí Vell, construït a partir del 1349 al barri de la Ribera.

Podeu consultar tot el programa complet per al Dia i la Nit dels Museus i, si us hi animeu, participar al concurs fotogràfic #BCNésmuseu a Instagram.