Barcelona, escollida per l’Academia Europaea per celebrar el congrés Building Bridges 2021

El Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea és l'amfitrió del 32è congrés Building Bridges 2021, la trobada anual d’aquesta institució que el 20 i el 21 d’octubre se celebrarà a la capital catalana. L’edició d’enguany tindrà un format híbrid, és a dir, comptarà amb activitats presencials en les instal·lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i virtuals a través de la plataforma Zoom. Aquesta trobada congregarà a grans noms de rellevància mundial per la contribució a les seves àrees de coneixement.

Imatge del front marítim i el PRBB
07/10/2021 - 10:32 h - Cultura i lleure Octavi Planells

L’Academia Europaea és la institució per a l’avenç i la propagació de l’excel·lència acadèmica en totes les branques del coneixement: les matemàtiques, la medicina, les ciències naturals i tecnològiques, les humanitats, les econòmiques, el dret, i les ciències socials i polítiques. El seu objectiu és promoure la recerca europea, assessorar els governs i les organitzacions en matèria científica i fomentar la recerca interdisciplinària i internacional.

El BKH

A la capital catalana, l’Academia Europaea compta amb el Barcelona Knowledge Hub (BKH), la delegació de la institució a la regió mediterrània i del sud d’Europa. Aquesta oficina, ubicada a l’emblemàtic recinte de l’Institut d’Estudis Catalans, fou impulsada el 2012 per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació “la Caixa”. Des d’aleshores, l’Ajuntament i el BKH han emprès iniciatives conjuntes, com ara el Premi Europeu de Ciència Hipàtia, inscrit dins del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, que enguany arriba a la seva tercera edició.

El 20 i 21 d’octubre, l’oficina serà l’amfitriona del congrés Building Bridges d’enguany, el qual s’estructurarà en sessions plenàries i en classes sobre les diferents temàtiques. A les sessions plenàries hi participaran figures de totes les àrees del saber de renom internacional, com ara el matemàtic i premi Nobel de Física Roger Penrose, la geòloga Susan Trumbore, l’historiador i politòleg Quentin Skinner, i la neurobiòloga Mara Dierssen, entre moltes altres persones capdavanteres en el seu camp d’estudi.