Notícies

Inici » Noticia » Benvingudes mallerengues

Benvingudes mallerengues

15 maig 2018

Biodiversitat. La mallerenga blava ha fet niu al Centre d'Informació del Parc Natural de Collserola. Els seus polls comencen a sortir dels ous.

Al bell mig del Parc Natural de Collserola, envoltats de natura, trobem el punt d’informació del parc, seu del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Des del punt d’informació treballen cada dia per acollir els visitants i informar-los sobre el parc i les seves característiques. Ara, a més, estan d’enhorabona. Fa varis anys es va col·locar una caixa niu al punt d’informació amb l’objectiu d’ajudar a la cria de diferents espècies.

Des de llavors diverses parelles de mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus) han utilitzat el niu. Aquest any no podia ser menys i s’hi ha instal·lat una nova parella de mallerengues. El 17 d’abril ja tenien el niu ben entapissat amb molsa, fulles i plomes; preparat per a pondre els primers ous i el 27 d’abril va començar la posta, en total van pondre 11 ous! Les mallerengues solen pondre entre 7 i 16 ous que són incubats durant dues setmanes.

Aquest 13 de maig, després de 15 dies d’incubació han nascut els primers polls. La resta començaran a trencar la closca ben aviat per poder sortir de l’ou i seran sustentats pels seus progenitors fins que puguin alimentar-se per ells mateixos. Al cap de dues o tres setmanes de néixer ja haurien de començar a volar! Us agradaria veure-ho? Esteu de sort perquè dins la caixa niu hi ha instal·lada una webcam que permet espiar el que hi passa a dins les 24 hores del dia! Pareu atenció al que hi passa!