Notícies

Inici » Noticia » Bona acollida de l’Enigmapa B+S, el joc per descobrir el Mapa B+S

Bona acollida de l’Enigmapa B+S, el joc per descobrir el Mapa B+S

27 juny 2020

Sostenibilitat. Cada setmana l’Enigmapa B+S proposa un enigma, i entre totes les persones encertants se sorteja un premi setmanal.

El Mapa Barcelona+Sostenible, l’eina en xarxa per explorar els espais i iniciatives de sostenibilitat a Barcelona, ha impulsat aquest 2020 l’Enigmapa B+S, un joc per apropar el Mapa B+S a nous usuaris i usuàries.

Aprofitant la campanya “Repensem-nos!” del dia Mundial del Medi Ambient i durant cinc setmanes, el Mapa B+S llença un enigma setmanal amb preguntes que qualsevol persona pot respondre navegant per la informació que té el Mapa B+S.

Es tracta d’una experiència de gamificació innovadora, per la que ja han passat més de 200 persones. Tot jugant, les persones participants han pogut descobrir projectes, recursos i col·lectius amb propostes sostenibles a la ciutat, en temàtiques com la biodiversitat, el compostatge comunitari o l’accessibilitat. L’Enigmapa B+S també és una resposta del Mapa B+S a la COVID-19, que ha impedit que enguany tinguessin lloc les passejades per la sostenibilitat del Mapa B+S.

Cada setmana l’Enigmapa B+S proposa un enigma, i entre totes les persones encertants se sorteja un premi setmanal. Les persones que han respost correctament l’enigma, a més, tenen accés a la final de l’Enigmapa B+S, per optar a un gran premi final a les millors aportacions al Mapa B+S.

El joc de l’Enigmapa B+S ha implicat les següents entitats del grup d’impuls del Mapa B+S, un grup de treball que forma part del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, i que han enriquit el Mapa B+S en ocasió de la posada en marxa del joc: