Notícies

Inici » Noticia » Caminades sostenibles a Sants-Montjuïc

Caminades sostenibles a Sants-Montjuïc

30 maig 2018

Medi ambient. Barcelona celebra fins al 5 de juny la Setmana de la Sostenibilitat. Dissabte 2, caminades per Montjuïc i la Bordeta.

Caminades guiades, música, tallers per a tota la família, xerrades... Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, l'Ajuntament ha programat la primera edició de la Setmana de la Sostenibilitat que, del 30 de maig al 5 de juny, omple la ciutat d'activitats per conèixer i reflexionar sobre com Barcelona es transforma per esdevenir més saludable i responsable.

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de conscienciació i acció global per la protecció del medi ambient. La setmana anterior a tot Europa s’ha instituït la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, que es proposa fer visibles els esforços i progressos per avançar cap a una societat més sostenible. Així, l’Ajuntament de Barcelona i la xarxa Barcelona+Sostenible conviden tota la ciutadania a participar en un seguit de tallers, visites i activitats que permeten descobrir la Barcelona més sostenible.

La xerrada que obre la Setmana té lloc aquesta tarda (18 h) a la sala d’actes de l’IMEB (a la plaça d’Espanya). Es tracta de la jornada sobre “Avenços en l’Estratègia Residu Zero”. Al final de la jornada, es podrà fer una visita opcional al centre de neteja del parc de Joan Miró.

Un dels punts forts de la programació de la Setmana de la Sostenibilitat són les Caminades per la Sostenibilitat. Dissabte, 2 de juny, en horari de matí i tarda, podeu apuntar-vos a una dotzena de rutes guiades que descobreixen els cantons més verds i sostenibles de Barcelona. A Sants-Montjuïc se’n fan tres:

• La fàbrica en transformació
Hora: 11 i 18 h. Punt de trobada: La Lleialtat Santsenca (carrer d’Olzinelles, 31).
Caminada per Sants i la Bordeta fent una aturada a l’antic complex industrial de Can Batlló. En aquesta ruta, descobrirem espais multifuncionals d’origen industrial que han sigut rehabilitats des d’un punt de vista urbà i social

• El mar des de la muntanya
Hora: 11 i 18 h. Punt de trobada: passeig de Montjuïc, cantonada amb el passatge de les bateries.
Una ruta per Montjuïc des d’on veurem el mar i la muntanya de la ciutat. Descobrirem la història de la nostra ciutat a través de la biodiversitat. Recorregut no apte per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets.

• La màgia de Montjuïc
Hora: 20 h. Punt de trobada: la Font del Gat (passeig de Santa Madrona, 28).
Ruta per les fonts i els espais d’aigua dels parcs de la muntanya de Montjuïc. Mentre enraonem de l’aigua, coneixerem la història d’aquests jardins, parlarem de les fonts ornamentals i de beure i de com formen part de les nostres rutines urbanes. Aquesta activitat s’emmarca dins del Memorial de l’Aigua.

Totes les caminades són gratuïtes però us heu d’inscriure abans al web de La Fàbrica del Sol.