Notícies

Inici » Noticia » Capital científica de la investigació en la síndrome de Down

Capital científica de la investigació en la síndrome de Down

29 maig 2019

Conferència. Tercera edició del Congrés Internacional de la Trisomy 21 Research Society (T21RS).

La tercera edició del Congrés Internacional de la Trisomy 21 Research Society (T21RS), relacionat amb la investigació científica de la discapacitat intel·lectual, tindrà lloc a Barcelona del 6 al 9 de juny.

Es tracta d’una oportunitat de reformular la visió que es té de la discapacitat intel·lectual i el tractament clínic que se’n fa i per donar visibilitat a la importància de la investigació en aquest camp, que fins ara no ha tingut el tractament que mereix.

En el congrés, que se celebrarà al CosmoCaixa, participaran més de tres-cents investigadors de tot el món, com ara el profesor Wieland Huttner (director de l’Institut Max Planck de Biologia Cel·lular Molecular i Genètica) i la doctora Li-Huei Tsai (del Massachusetts Institute of Technology, MIT), artífexs de diversos descobriments.

Amb l’objectiu de millorar la comunicació entre els científics, el públic i els destinataris de les investigacions i d’implicar la ciutadania en els projectes d’investigació, es programarà una jornada d’activitats adreçades al públic en general, en què prendran part col·lectius com Down España i la Fundació Catalana Síndrome de Down.

“la Caixa” també ha impulsat un programa pioner d’estades curtes perquè joves talents de la investigació puguin conèixer els laboratoris que investiguen la síndrome de Down.