Notícies

Inici » Noticia » Commemora la Setmana d’Emergència Climàtica amb l'Aula Ambiental

Commemora la Setmana d’Emergència Climàtica amb l'Aula Ambiental

26 setembre 2019

Medi Ambient i sostenimbilitat. Entre el 20 i el 27 de setembre arreu del món s'han organitzat activitats i mobilitzacions per demandar l'estat d'emergència climàtica i justícia ambiental i intergeneracional a la Cimera pel clima que se celebrarà a la seu de l'ONU, a Nova York.

Entre el 20 i el 27 de setembre arreu del món s'han organitzat activitats i mobilitzacions per demandar l'estat d'emergència climàtica i justícia ambiental i intergeneracional amb motiu de la Cimera pel clima que se celebrarà a la seu de Nacions Unides a Nova York.

A l’Estat Espanyol la setmana d’activitats culminarà amb la participació a la Vaga mundial pel Clima convocada per més de 300 organitzacions, entitats i col·lectius. Barcelona s’uneix amb la Manifestació contra la crisis climática convocada el 27 de setembre.

Les organitzacions signants demanden en el seu manifest que es delcari de manera inmediata, l’emergència climática i es prenguin mesures concretes necessaries per reduir rapidament a zero les emissions de gasos d’efecte hivernacle, en línea amb l’establert per la ciencia i sota criteris de justicia climática.

A la ciutat de Barcelona els veïns i les veïnes s’estan organitzant sota el lema #barrispelclima des d’on col·lectivament s’estant duent a terme activitats, xerrades i debats per fer front a l’emergència climática des de l’organització veïnal.  Des de l’administració també es fa front al canvi climàtic a través del Pla Clima i la Taula per l’Emergència Climàtica, que està treballant per proposar un Pla d’Acció amb mesures concretes que està previst que estigui llest a finals d’any.

Des de l’Aula Ambiental de Sant Andreu estem programant diverses activitats en relació amb el canvi climàtic per tal de seguir aprofundint i difonent la situació d’emergència planetària en la que ens trobem.