Notícies

Inici » Noticia » Darrers dies per inscriure’s al programa SMATH

Darrers dies per inscriure’s al programa SMATH

17 juny 2019

Cultura. La iniciativa està oberta a persones professionals, entitats i empreses del sector artístic, cultural i creatiu.

El 30 de juny es tanquen les inscripcions per participar en aquesta iniciativa que dona suport a projectes emergents i innovadors.

Et dediques a alguna professió de qualsevol àmbit de la cultura, l’art o la creativitat? Tens entre mans un projecte incipient i innovador? Creus que la participació d’altres persones, entitats o empreses contribuiria a que el teu projecte surti endavant? Si has respost sí a les tres preguntes, tens tots els motius per inscriure’t a SMATH, un programa pilot cofinançat pel Programa Interreg MED que té per objectiu donar suport a projectes emergents del sector artístic, cultural i creatiu que contribueixin al desenvolupament econòmic de la ciutat.

SMATH promou el desenvolupament de projectes híbrids, és a dir, iniciatives col·laboratives amb dos o més participants en el programa, amb el que s’estableixen sinergies positives i s’afavoreixen les connexions dins del sector. El programa, per tant, fomenta els nous vincles entre persones professionals, entitats i empreses del sector on s’hi contempla un ampli ventall d’àmbits: literatura, música, arts escèniques, plàstiques i visuals, museus, galeries, biblioteques i arxius, publicitat i marketing, arquitectura i urbanisme, disseny, tecnologies digitals, jocs, moda i ciència.

L’objectiu és que aquests projectes híbrids permetin generar nous productes i serveis culturals innovadors amb un impacte positiu en la cohesió social, l’economia local, la regeneració urbana i el turisme responsable, entre d’altres aspectes. Això s’aconseguirà amb una metodologia basada en tallers grupals i de cocreació, i en l’acompanyament individualitzat dels projectes participants, per la definició per a cada cas d’una estratègia de finançament específic que es podrà utilitzar com a base per a la presentació del projecte a finançadors o als diferents esdeveniments locals o internacionals.

Fins el diumenge 30 de juny està obert el període d’inscripcions per a totes aquelles persones professionals, entitats i empreses del sector cultural, artístic i creatiu que tinguin una proposta de projecte. Les inscripcions es poden formalitzar des d’aquest enllaç.

SMATH està cofinançat pel Programa Interreg MED. Compta amb una desena de partners d’Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Grècia, França i Espanya. L’Institut de Cultura de Barcelona i Barcelona Activa són els partners locals del programa a Espanya.

Més informació i descripció de les fases del programa, aquí.