‘Dona i Tecnologia, un Tàndem de Futur’

Recentment s’ha publicat el dossier tècnic del cicle de conferències ‘Dona i Tecnologia, un Tàndem de Futur’. L’IMI va participar-hi i va compartir la visió sobre la situació de la dona com a professional en l’àmbit públic.

Tecnologia, persones, ordinador
28/07/2020 - 13:34 h

Vivim en un món tecnològic en evolució contínua. Les dones representen el 50 % de la població, però són una gran minoria quan parlem de tecnologia. El cicle de conferències ‘Dona i Tecnologia, un Tàndem de Futur’ , que es va realitzar des del 31 de gener fins el 3 de setembre del 2019, es va centrar en reflexionar sobre el paper que té la dona en el món tecnològic i com plantejar un futur més enriquidor.

Promogut per Fundació La Caixa, el cicle va comptar amb la col·laboració de diverses institucions públiques i privades, on destaca la representació de l’IMI amb Ana Bastida, directora de Qualitat i Seguretat, Joana Serra, directora d’Estratègia i Nous Projectes,  Lluís Olivella, ex gerent de l’Institut i l’exdirector de Recursos Josep Fernández.

El cicle va comptar amb onze tallers repartits en tres blocs amb uns mateixos objectius: afavorir l’aparició de vocacions tecnològiques entre les nenes i les noies, i consolidar-les quan, un cop han sortit de la universitat, accedeixin al món laboral, així com atorgar visibilitat a les dones tecnòlogues i reforçar-ne la trajectòria professional.

La presència de les persones treballadores de l’IMI va destacar per la seva visió sobre la situació  de la dona com a professional en l’àmbit públic, on es va debatre les causes que poden dificultar o desincentivar la carrera professional de les dones en el sector tecnològic a l’Administració pública i en els entorns universitaris i de recerca.

En l’actualitat, Fundació La Caixa ha publicat el dossier tècnic ‘Dona i Tecnologia, un Tàndem de Futur’ on, amb detall, es pot consultar el contingut i anàlisis de cadascun dels tallers del cicle.

La dona TIC a l’Administració Pública

Només el 30 % dels llocs de treball TIC l’ocupen dones i són menys d’un terç dels alts càrrecs de l’Administració. En el cicle també es va subratllar la importància de donar visibilitat i apoderar les dones directives, així com augmentar la quota de gènere femení en càrrecs de direcció.