Notícies

Inici » Noticia » El Centre de Formació del Laberint celebra el 25è aniversari

El Centre de Formació del Laberint celebra el 25è aniversari

20 maig 2019

Medi ambient. El Centre de Formació del Laberint celebra el 25 aniversari amb un acte el proper 22 de maig.

El Centre de Formació del Laberint celebra l'aniversari. Aquest curs fa 25 anys que es van començar a impartir les primeres classes de jardineria i paisatgisme entre persones aficionades. Per això, el pròxim 22 de maig se celebrarà un acte al mateix centre, en el qual no faltaran totes les persones que han tingut alguna cosa a veure amb la seva història.

Serà una mirada al passat, al present i al futur de l’entitat, que va començar a funcionar el 14 d’octubre de 1993. Aquell dia es va inaugurar el Centre de Formació en Jardineria i Paisatge Rubió i Tudurí, que més tard passaria a denominar-se Centre de Formació del Laberint. Durant aquests 25 anys, milers d’alumnes -tant aficionats com professionals- han passat per les seves aules.

Justament seran els seus responsables durant aquests 25 anys i molts dels seus alumnes i professors els que participaran en aquest acte, que tindrà lloc el 22 de maig, a les 17.30 h, al mateix Centre de Formació del Laberint. Durant aquesta trobada, oberta a tothom, es faran diverses tertúlies entre aquests protagonistes, que recordaran històries i anècdotes d’aquests 25 anys.

Un centre de referència en jardineria

El primer any de vida de l’escola, l’any 1993, es van impartir 10 cursos amb poc més de 240 alumnes. Tan sols 5 anys després, el Centre de Formació del Laberint ja oferia més de 60 cursos i fregava el miler d’alumnes. Avui, aquest Centre és tot un referent de la formació en jardineria i paisatgisme. Com a exemple, durant anys ha estat el responsable de formació local de la Diputació de Barcelona, amb cursos adreçats als tècnics de nombrosos ajuntaments.

A més, compta amb una biblioteca de primer nivell, amb un fons documental especialitzat amb més de 4.000 volums, i unes instal·lacions de luxe ubicades al Palau del Marqués d’Alfarràs, a les portes dels Jardins del Laberint d’Horta, al districte d’Horta-Guinardó.