Notícies

Inici » Noticia » El Centre de Natura de Can Soler afronta la tardor amb diverses activitats

El Centre de Natura de Can Soler afronta la tardor amb diverses activitats

23 setembre 2019

Medi ambient i sostenibilitat. L’antiga masia de Sant Genís ofereix tallers gratuïts cada dues setmanes

Després de les vacances, tornen les activitats didàctiques del Centre de Natura de Can Soler. De setembre a desembre, aquesta antiga masia de Sant Genís ofereix tallers gratuïts per a tots els públics.

En total, s’hi faran vuit activitats, a les que cal inscriure-s’hi prèviament mitjançant el telèfon 664 117 871 (dimarts i dijous de 10 h a 14 h) o el correu electrònic centrenaturacansoler@bcn.cat.

Diumenge 15 de setembre
L’hort d’hivern
L’inici del curs a Can Soler comença amb la posada en marxar de l’Hort d’hivern. Toca plantar les espècies que ens menjarem durant la tardor i els mesos més freds. El manteniment de l’hort del Centre de Natura és una bona ocasió per aprendre i compartir.

Diumenge 29 de setembre
Refugis per la fauna d’ocells de Can Soler
Jornada de manteniment i seguiment de les caixes nius penjades el passat mes de gener. Les aus són éssers amb un paper clau en la conservació dels ecosistemes i a Can Soler ajudem a preservar-les afavorint la seva nidificació.
Activitat vinculada al Dia internacional dels ocells (6 d’octubre). El seguiment de les caixes nius de Can Soler forma part del projecte Nius de l’Institut Català d’Ornitologia.

Diumenge 13 d’octubre
Seguiment d’espècies invasores
Itinerari guiat pels entorns de Can Soler amb l’objectiu de geolocalitzar i caracteritzar els focus d’aquelles espècies exòtiques que presenten un comportament invasiu pels ecosistemes mediterranis.
En col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Diumenge 27 d’octubre
Fruits de tardor
La tardor és el temps dels fruits més tradicionals: castanyes, magranes, carbasses… Una passejada pels entorns de Can Soler ens revelarà la diversitat i la importància que també tenen els fruits silvestres. En acabar, els utilitzarem per fer originals mandales.

Diumenge 10 de novembre
La ciència del sòl
Passejant pel bosc el trepitgem i no ens hi fixem. El sòl és el gran desconegut dels ecosistemes, està ple de vida i és la base que els sustenta. En la setmana de la ciència coneixerem una mica més de prop què amaga aquest preuat tresor.
Activitat vinculada a la Setmana de la Ciència (del 8 al 17 de novembre).

Diumenge 24 de novembre
Compost
En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de residus realitzarem una sessió de formació per aprendre a fer compost. Donarem respostes al dubtes i problemes més habituals que ens hi podem trobar.
Activitat vinculada a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 16 al 24 de novembre).

Diumenge 15 de desembre
Nadal Art
Per segon any consecutiu, realitzarem un taller creatiu de guarniments de Nadal. La natura serà la nostra inspiració, materials reutilitzats i elements trobats al fondal seran la base de les nostres creacions.

Diumenge 29 de desembre
Submergir-se al fondal
Amb aquest taller familiar, ens aproparem als colors, els sons, les textures i el tacte dels elements del bosc i deixarem córrer la imaginació per explicar les històries del dia a dia del bosc i els seus protagonistes, amb un teatre d’animals que els infants faran viure.