Notícies

Inici » Noticia » El cinema ambiental com a eina de transformació

El cinema ambiental com a eina de transformació

23 setembre 2019

Educació ambiental. El cicle Claqueta i Acció! programa una quarantena de projeccions que promouen la cultura de la sostenibilitat als 10 districtes. A les Corts hi haurà quatre pel·lícules.

El cicle Claqueta i Acció! programa una quarantena de projeccions que promouen la cultura de la sostenibilitat als 10 districtes

Una selecció de 22 documentals es despleguen des del 19 de setembre per diversos espais municipals de la ciutat. Es tracta d’una mostra de pel·lícules del fons del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) organitzada per l’Ajuntament en el marc de Barcelona + Sostenible, un programa estratègic que engloba entitats, empreses, comerços, escoles i ciutadania per fer avançar la ciutat en base a la cultura de la sostenibilitat.

A les Corts, hi participen quatre equipaments:

15 d’octubre, a les 18 h
Hondar 2050
Cesare Maglioni
ES / 2018 / 45 min / VOE
A en Carlos, artista plàstic basc, li agrada practicar surf. Quan surt de l’aigua, acostuma a recollir trossets de plàstics i escombraries, de procedències molt diverses i amb històries per explicar, que es troba a la sorra i entre les roques, i se les enduu al seu taller.
Gairebé sense adonar-se’n, en Carlos comença un viatge personal de sensibilització que el durà a investigar per què i com els plàstics acaben al mar.
Aula Ambiental de les Corts / Centre Cívic Can Deu

19 de novembre, a les 18.30 h
The last guardians
Adam Punzano, Joe Tucker
GB / 2017 / 44 min / VOE
El documental mostra la filosofia i forma de vida de les comunitats indígenes sàpara i quítxua de l’Amazònia equatoriana, exposades a les amenaces de les indústries extractives, i denuncia tot allò que el món pot perdre si no se’n respecten els drets. Els seus missatges se sumen a la creixent onada de consciència sobre el gran valor i actualitat dels coneixements indígenes per a la comunitat global.
Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

10 de desembre, a les 18 h
Food city
Matthew Fleischmann, Lars Fuchs
US / 2016 / 20 min / VOSE
Avui els nostres aliments són hiperglobals: siguis on siguis, pots accedir a menjars de tot el món. Però, a Food City, intentaran servir un àpat de quatre plats per a vuit persones utilitzant només ingredients cultivats o recollits a Nova York.

Des de l’Aula ambiental es proposen dos estands informatius sobre l’activitat:

  • 28 de novembre a la plaça Can Rosés de 16 a 20 h
  • 3 de desembre a la plaça de la Concòrdia de 16 a 20 h

Aula Ambiental de les Corts / Centre Cívic Can Deu 

Useless
Rakel Gardarsdottir, Águsta M Olafsdottir
IS / 2018 / 50 min / VOSE
A través dels ulls d’una mare islandesa, el documental es proposa descobrir per què els desaprofitaments d’aliments i de roba s’han convertit en un problema social i ambiental molt seriós. Experts, dissenyadors, activistes i productors ofereixen nombroses solucions:
petits ajustos en els nostres hàbits que poden generar un gran impacte positiu en el nostre planeta.
Casal de Joves de les Corts, 18 d’octubre a les 19.30 h
Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx, 22 d’octubre a les 18.30 h
Aula Ambiental de les Corts / Centre Cívic Can Deu, 12 de novembre a les 18 h

SESSIONS ESPECIALS

El cicle Claqueta i Acció! d’aquesta tardor-hivern ofereix diverses sessions temàtiques que engloben, en un mateix dia i equipament, tres films de diverses durades sobre una mateixa qüestió.

Altres documentals que inclou la selecció d’enguany recorren punts molt dispars de la geografia mundial, des dels fiords de la misteriosa i fràgil Patagònia xilena (“Gifts of silver” d’Eddie Frost) fins a les zones cultivades de Nova York (“Food city” de Matthew Fleischmann i Lars Fuchs) passant per l’Amazònia equatoriana (“The last guardians” d’Adam Punzano i Joe Tucker).

Descarrega’t el programa complert clicant aquí

FICMA 2019

Tot plegat, sense oblidar la gran cita amb el cinema ambiental: la 26ena edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient que se celebrarà del 6 al 14 de novembre. 

Podeu consultar-ne els detalls al web del FICMA.