Notícies

Inici » Noticia » El Rec Comtal, aquest juliol a la Casa de l'Aigua

El Rec Comtal, aquest juliol a la Casa de l'Aigua

19 juliol 2018

Aigua. Fins al 31 de juliol, podeu recórrer la història del Rec Comtal a l’exposició “El Rec Comtal. Passat, present i futur” que acull la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris.

Fins al 31 de juliol, podeu recórrer la història del Rec Comtal a l’exposició “El Rec Comtal. Passat, present i futur” que acull la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris.

La mostra, produïda pel Centre d’Estudis Ignasi Iglésias de Barcelona, consta d’una quinzena de plafons amb explicació sobre les diferents etapes del Rec Comtal, documentació històrica, fotografies i dibuixos que recreen el seu pas per Barcelona al llarg de diferents èpoques.

La podreu visitar durant tot el mes de juliol a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova (Garbí, 2), un conjunt modernista clau per entendre la història de l’aigua a Barcelona durant aquest últim segle.

L’activitat s’emmarca dins del Memorial de l’Aigua, un programa al voltant de l’aigua liderat per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb diverses entitats i equipaments. El Memorial proposa una programació d’activitats entorn de l’aigua com a bé públic, universal i escàs que cal valorar, mantenir i conservar entre tothom.

A més, aquells qui vulguin aprofundir en el llegat del Rec Comtal, poden apuntar-se també a les següents activitats:

Gimcana per descobrir el Rec Comtal

Divendres 20 de juliol a les 11 h.

Lloc: Plaça primer de maig, Vallbona. Estació de Rodalies de RENFE Torre Baró/Vallbona R3 R4 R7 R12 i parades d’autobús 97, 51 i 76.

Activitat lúdica per nens/es de 7 a 12 anys, que podran descobrir de la flora i fauna de l’entorn del Rec Comtal i, alhora, a prendre a respectar-la.

Organitzada pels dinamitzadors del Rec Comtal – Estiu (PES Cruïlla).

El Rec Comtal, la gran séquia de Barcelona

Dies: dissabtes 21 i 28 de juliol a les 10 h.

Lloc: Estació de Rodalies de RENFE de Montcada-Bifurcació R3 R4 R7.

Ruta per conèixer aquesta interessant infraestructura hidràulica, la seva història i la importància que va tenir en el desenvolupament de la ciutat.