Notícies

Inici » Noticia » ‘Els principis de la infància’, un relat col·laboratiu de ciència-ficció

‘Els principis de la infància’, un relat col·laboratiu de ciència-ficció

02 febrer 2021

Ciència. El text fou creat per les persones participants en un cicle d’activitats impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona en el marc de la Setmana de la Ciència als Districtes.

«Els principis de la infància» és el títol del text elaborat per les persones participants en el cicle d’activitats per crear un relat col·laboratiu de ciència-ficció, organitzat el passat novembre per l’Institut de Cultura de Barcelona (l’ICUB) amb la col·laboració de diversos equipaments de proximitat de la ciutat. La iniciativa es va emmarcar en les activitats de la 25a Setmana de la Ciència i ara podeu llegir i gaudir del resultat, un relat curt que es va redactar i consensuar entre diverses persones a través de les sessions virtuals de creació i escriptura dels diferents equipaments.

El 2020 va coincidir amb el centenari del naixement de tres grans mestres de la ciència-ficció: Isaac Asimov, Ray Bradbury i Frank Herbert. Amb motiu de la triple efemèride i per tal de retre homenatge als tres autors, l’ICUB va impulsar l’activitat col·laborativa amb què qualsevol persona amb ganes de deixar anar la seva imaginació i participar en una experiència d’escriptura col·lectiva va poder fer les seves aportacions.

«Els principis de la infància» és el resultat de les idees i la redacció de 16 persones participants en la iniciativa: Marc Alis, Oriol Alis, Carlos Arroyo, Elena Calzada, Elsa Corominas, Xavi Franch, José Luis Guerrero, Luis Hernández, Carlos López, Mariona Martínez, Pau Martínez, Ricardo Notivol, Noemí Pascual, Núria Riera, Guillermo Sastriques i Ivan Torrens. Per a la creació del relat, van comptar amb l’assessorament de Ricard Ruiz Garzón, escriptor i professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès especialitzat en gèneres fantàstics, Manuel Moreno, professor del Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya i divulgador de la tecnociència a través de la ciència-ficció, i David Anton, professor de Secundària, enginyer industrial i promotor de l’ús de la ciència-ficció com a recurs docent.

Els equipaments participants en la iniciativa van ser la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte, la Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras, el Centre Cívic Joan Oliver «Pere Quart», la Casa Orlandai i el Centre Cívic El Coll – La Bruguera.

El resultat el podeu llegir tot seguit. Gaudiu d’aquest relat de tres pàgines, d’acció trepidant i diàleg dinàmic on ressonen conceptes com l’electrònica, la intel·ligència artificial, les neurociències, la robòtica, l’enginyeria genètica i els viatges a l’espai. No us el perdeu!

Descarregar el relat «Els principis de la infància»