Notícies

Inici » Noticia » Els vincles entre arquitectura i salut, a debat

Els vincles entre arquitectura i salut, a debat

20 maig 2019

Congrés. Una vintena de professionals dels dos àmbits posen en comú reptes i coneixements al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Arriba la cinquena edició del Congrés d’Arquitectura i Salut a Barcelona, una cita professional que dedica dues jornades a la reflexió i l’intercanvi d’experiències al voltant de la relació entre la construcció d’edificis i planificació urbanística i els efectes que comporten per la salut dels seus usuaris.

El congrés d’enguany se celebra aquest dijous 23 i divendres 24 i reuneix una vintena de professionals especialistes en diferents aspectes d’un i altre àmbit de coneixement. La seva participació s’organitza segons tres blocs temàtics:

  • Renovació i rehabilitació urbana

En aquest apartat inicial es tractaran qüestions relacionades amb la qualitat de l’aire a l’interior dels edificis i el seu impacte en la salut; la resolució dels edificis malalts; la conjugació entre tecnologia i salut; les ciutats intel·ligents; la implementació de mesures d’eficiència energètica en la rehabilitació dels edificis; etc.

  • Planificar la ciutat i construir en verd i blau

La tarda del dijous es dedicarà als punts relacionats amb el verd i la biodiversitat. Com beneficien la salut pública els espais verds; com implementar-los a la ciutat; com disposar d’aigua saludable; com les plantes milloren la qualitat de l’aire a l’interior dels edificis… Són algunes de les qüestions que es posaran damunt la taula.

  • Nous reptes en arquitectura

Divendres és el torn de tot allò que està per fer, dels reptes de present i de futur. En aquesta jornada es debatran solucions i aspectes tècnics al voltant de la ventilació; la biohabitabilitat; les polítiques públiques impulsades per les institucions de govern; entre d’altres. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya oferirà un apartat específic de propostes en relació amb la salut i l’arquitectura.

En total, tres conferències i tres taules rodones permetran concloure de quina manera ha evolucionat la relació entre arquitectura i salut i quines són les properes fites que cal marcar-se entre uns i altres professionals per seguir millorant el benestar de les persones que habiten i transiten edificis i espais públics.

Per a més informació i inscripcions, podeu consultar la pàgina web del COAC.