Notícies

Inici » Noticia » Èxit de participació a la 13a Festa de la Ciència

Èxit de participació a la 13a Festa de la Ciència

30 octubre 2019

Ciència. L’edició va cobrir les expectatives tot i el nou emplaçament del Moll de la Fusta.

15.000 persones van participar a la gran trobada de la ciutadania amb el coneixement científic i tecnològic.

Un any més, milers de ciutadanes i ciutadans van poder conèixer de primera mà la recerca científica i els avenços tecnològics que tenen lloc a Barcelona i Catalunya. La 13a edició de la Festa de la Ciència va despertar l’interès de tota mena de públics: famílies, joves i persones adultes de totes les edats. En total, al voltant de 15.000 persones van assistir a aquesta gran trobada que enguany es va traslladar a la nova ubicació del Moll de la Fusta.

El nou emplaçament va acollir 24 espais diferents on van tenir lloc unes 170 activitats amb un total de 219 passis i una vintena de propostes contínues. Les activitats van anar a càrrec de persones professionals de la recerca i la divulgació de més de 150 entitats. Com en edicions passades, les activitats adreçades a nens i nenes, des de les edats més primerenques, van atraure a un gran nombre de famílies, però el públic jove i adult també hi va tenir una participació destacada gràcies a nous espais com el Ciència 16+, amb tallers adreçats a persones majors de 16 anys, que van tenir molt bona acollida.

A la Festa van quedar representats pràcticament tots els àmbits del coneixement científic i tecnològic, amb el focus de moltes activitats posat en la figura de Leonardo da Vinci, la Taula Periòdica dels Elements i l’arribada a la Lluna. En aquest context, les activitats relacionades amb les efemèrides van despertar l’interès de moltes persones, amb gran afluència als espais al voltant de l’arribada a la Lluna, les xerrades sobre Leonardo da Vinci i el bloc sobre el cervell de l’escenari Leonardo.

La divulgació de tots aquests temes es va realitzar a través d’un ampli espectre de formats que va incloure 75 tallers, 47 microxerrades, 21 demostracions, 11 debats i 9 jocs, i on també hi va haver lloc per l’espectacle, la música, l’humor i les arts visuals.

L’èxit de participació referma un any més l’aposta ciutadana per la ciència participativa i dona visibilitat a la recerca que es fa en un dels principals pols científics de la Mediterrània com és Barcelona i la seva àrea d’influència.

Fins a la 14a edició de la Festa de la Ciència!