Notícies

Inici » Noticia » Gestió integral per evitar l’abocament d’aigües residuals quan plou

Gestió integral per evitar l’abocament d’aigües residuals quan plou

28 agost 2018

Medi ambient. Inici d’una prova pilot per reduir en un 30% l’impacte dels abocaments d’aigües residuals per tempestes.

Reduir en un 30% els abocaments d’aigües residuals no tractades i disminuir l’impacte mediambiental d’aquestes aigües en períodes de pluges intenses és l’objectiu del projecte pilot europeu Life iBathwater, que s’implantarà a la ciutat.

Fins al 2021, el projecte pilot desenvoluparà un nou sistema integral per gestionar el clavegueram urbà de la ciutat i reduir l’impacte mediambiental a les platges quan, a causa de les pluges intenses, el volum d’aigua superi la capacitat del sistema de clavegueram o de la planta depuradora i es generin abocaments d’aigües residuals a les zones de bany que puguin suposar un risc per a la salut.

El nou sistema permetrà mesurar en temps real la qualitat microbiològica de l’aigua per millorar-ne la qualitat i aplicarà eines d’anàlisi per minimitzar els riscos sanitaris.

El projecte europeu Life iBathwater, que forma part del programa mediambiental Life de la Unió Europea, s’implantarà simultàniament a Barcelona i Berlín, està liderat pel centre tecnològic Eurecat i hi col·laboren l’Ajuntament de Barcelona, ADASA Sistemas, Barcelona Cicle de l’Aigua i el Centre de Recerca de l’Aigua de Berlín.