Notícies

Inici » Noticia » La pèrdua de biodiversitat, a debat

La pèrdua de biodiversitat, a debat

14 juny 2019

Biodiversitat. "Ens estem quedant sols" és el títol de la jornada de reflexió que organitza el CREAF i que reunirà institucions, científics, docents i investigadors el proper divendres 21 a Barcelona

El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) ha posat damunt la taula una premissa que serveix de motor per a un debat que reunirà, divendres, ponents i referents de l’àmbit de les ciències ambientals: “Catalunya perd biodiversitat i necessitem un canvi”. El repte de compartir coneixements i experiències per treure’n conclusions i línies de treball partirà de les dades que s’han fet públiques en el darrer informe d’avaluació global de la Plataforma Intergovernamental sobre Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES).

“Ens estem quedant sols” és el contundent títol amb el qual el CREAF planteja aquesta trobada acadèmica que comptarà amb una primera presentació de L’informe IPBES, a càrrec de de Lluís Brotons, científic titular del CSIC i observador a IPBES. Dues ponències i dues taules rodones conformaran una jornada vertebrada al voltant de preguntes sobre les implicacions de l’informe, les respostes que són necessàries per dur a terme un canvi transformador, on cal concentrar els esforços de recerca i de coneixement per aturar la pèrdua de diversitat o quin pes tenen els serveis ambientals dels ecosistemes en l’actual context socioeconòmic.

El debat sobre la pèrdua de la biodiversitat a Catalunya tindrà lloc a Barcelona el divendres 21 de 10 a 14h i té les places exhaurides. Es podrà seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #IPBESCat.