Notícies

Inici » Noticia » L'institut Angeleta Ferrer s'especialitzarà en els àmbits científico-tecnològics

L'institut Angeleta Ferrer s'especialitzarà en els àmbits científico-tecnològics

03 febrer 2021

Educació. L’Angeleta Ferrer iniciarà la seva activitat com a centre especialitzat STEAM el curs 2021-2022, amb dos grups d’Educació Secundària Obligatòria.

Les famílies de l’Eixample ja podran preinscriure els seus fills i filles en aquest nou centre en la propera preinscripció, perquè començarà la seva activitat el curs 2021-2022 amb dos grups d’ESO, ampliant l’oferta educativa del districte. L'institut neix amb la voluntat de ser un referent en tot el territori que serveixi per impulsar les vocacions de l’alumnat en les àrees STEAM: ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques. El Departament d'Educació vol impulsar des de l'Angeleta Ferrer la formació docent i la recerca educativa en aquests àmbits i transferir el seu model educatiu a la resta de centres, amb la col·laboració del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i la participació del Consorci d'Educació de Barcelona.

Aquest dilluns el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha fet una visita d’obres del l’institut acompanyat del director general del BIST, el Dr. Gabby Silberman, i del president del Consorci d’Educació de Barcelona i director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray.

El conseller Bargalló ha destacat que “l’Angeleta Ferrer serà el primer centre de Catalunya on podrem començar a posar en pràctica un treball que estem fent amb el BIST per tal d’incentivar els estudis STEAM i millorar-los, però també per dedicar centres a l’especialització en aquests estudis per fer unes bones pràctiques que després puguin arribar a tots els instituts de Catalunya”.

Inici del curs 2021-2022 en mòduls provisionals

L’Angeleta Ferrer iniciarà la seva activitat com a centre especialitzat STEAM el curs 2021-2022, amb dos grups d’Educació Secundària Obligatòria. En aquests moments s’està estudiant si també s’hi incorporaran dos grups de batxillerat el curs vinent. Un cop estigui funcionant a ple rendiment, amb tots els nivells d’ESO i de batxillerat, acollirà a uns 500 alumnes aproximadament.

Comptarà amb un  nou edifici, situat al carrer Marina 193-195, amb una superfície construïda de 4.875,32 m2 i una inversió de 6.560.151,47€. El primer trimestre s’ubicarà de manera provisional en uns mòduls ubicats al recinte de l’Escola Industrial, atès que les obres del nou institut no estaran finalitzades fins al gener de 2022 a causa d’un endarreriment per l’aturada que ha generat la pandèmia. El nou centre educatiu comptarà amb un soterrani, un semisoterrani, una planta baixa, un altell, una primera planta i una segona planta. Disposarà d’una pista poliesportiva, d’un pati gimnàs, i d’un porxo i terrassa.

Centre de recerca i model d’equitat de gènere

L’Angeleta Ferrer esdevindrà un centre de recerca, orientat a la investigació i l’experimentació educatives, més enllà d’un centre centrat únicament a desenvolupar vocacions científiques.

Un dels eixos que potenciarà aquest nou centre serà la cerca de l’equitat de gènere amb una especial atenció a la promoció de les nenes i les noies en els aprenentatges dels àmbits STEAM.

Es cuidarà el disseny dels espais per a què siguin coeducatius i s’evitaran els estereotips, a través de llenguatge i material didàctic no sexista i rols professionals. Es fomentarà la didàctica centrada en models de coeducació i models de referència a femenins i també es vetllarà per l’equitat socioeconòmica de l’alumnat amb la creació de programes específics adreçats a l’alumnat d’entorns socials més desfavorits.