Notícies

Inici » Noticia » Neix un nou centre gestor de residus tecnològics al Poblenou

Neix un nou centre gestor de residus tecnològics al Poblenou

27 juny 2018

Medi ambient i sostenibilitat. Està gestionat per la Fundació Trinijove i servirà per impulsar la inserció laboral juvenil a través del tractament i l'optimització d'aparells electrònics

El centre gestor de residus tecnològics està gestionat per la Fundació Trinijove i servirà per impulsar la inserció laboral juvenil a través del tractament i l'optimització d'aparells electrònics.

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou estrena un innovador centre gestor de residus tecnològics al carrer Pujades, 97. El centre, gestionat per la Fundació Trinijove, permetrà generar llocs de feina a una desena de joves en risc d’exclusió social en l’àmbit del reciclatge i la reutilització de noves tecnologies com mòbils, tablets i ordinadors.

L’acte d’inauguració s’ha fet aquest dimecres al matí i hi ha assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost; el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta i Vicente, i el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

Impuls a la inserció laboral juvenil 

A més de la generació d’ocupació directa, el centre desenvoluparà diferents activitats orientades a la formació per millorar l’ocupabilitat de més d’un centenar de persones al mes, especialment joves i altres col·lectius vulnerables derivats dels Serveis Socials del Districte de Sant Martí.

Així mateix, aquest mes de juny s’inicien les formacions de manteniment, optimització i implementació d’equips informàtics i de gestió de residus urbans i industrials. També hi hauran accions orientades a la producció, com és el Laboratori de Mòbils i residus tecnològics, que pretén reutilitzar aquests productes, dedicar-los a nous usos o, en darrera instància, reciclar-los amb finalitats socials i d’innovació.

Per garantir la sostenibilitat del centre, a més, s’obrirà un punt de venda d’objectes en bon estat i material de segona mà.

Una antiga nau rehabilitada per fomentar l’economia social i verda

La nau, d’un 600 metres quadrats, és de propietat municipal (cedida a la Fundació Trinijove) i catalogada perquè és un vestigi del patrimoni industrial i modernista del Poblenou. La meitat de l’espai es destinarà a l’àrea de gestió de residus tecnològics, i l’altra meitat a l’àrea de formació i l’espai docent, molt centrat en la capacitació dels joves del districte de Sant Martí.

L’obra de rehabilitació ha consistit en: recuperar el disseny, els materials, la textura i el cromatisme originals de la façana; mantenir, netejar i rehabilitar els elements de la façana; rehabilitar les encavallades; enderrocar els elements afegits.

El centre gestor de residus és un exemple d’economia col·laborativa i verda fruit del treball conjunt de Trinijove, l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El projecte ha estat dotat amb un pressupost de 950.000 euros que aporten l’Ajuntament de Barcelona (250.000 euros), la Fundació Trinijove (300.000 euros) i l’Obra Social “la Caixa” (400.000 euros).