Notícies

Inici » Noticia » Nous espais de salut comunitària a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí

Nous espais de salut comunitària a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí

15 juliol 2018

Sanitat i salut. S’hi inclouran programes sobre hàbits saludables, habilitats de criança o educació reproductiva, entre d’altres.

La xarxa d’espais de salut comunitària als barris pren forma amb la posada en marxa de tres nous equipaments. L’objectiu és potenciar els programes de prevenció i promoció de la salut a la ciutat per millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes.

El Centre de Recursos Pedagògics de Ciutat Vella, l’Espai Bàrkeno de Sants i el Casal de Barri de la Verneda se sumen a l’Espai Social i de Salut de la Guineueta, obert l’any 2014, i formen els quatre primers espais de la xarxa de salut comunitària de la ciutat.

Aquests equipaments desenvoluparan part dels 167 programes sobre hàbits saludables, habilitats de criança o educació reproductiva, entre d’altres, de l’estratègia Barcelona Salut als Barris (BSaB).

L’objectiu és prevenir malalties i promoure una bona salut, especialment en els barris més desfavorits, amb un model que incentiva la participació del veïnat.

Més salut als barris amb més acció comunitària

Segons les dades de l’Enquesta de salut del 2001 i 2011, als barris amb més acció comunitària s’ha detectat una millora en la salut de la ciutadania, especialment entre les dones, i una reducció en el consum de drogues, sobretot entre els homes.

El programa Barcelona Salut als Barris ja arriba a 25 barris i unes 390.000 persones, i per potenciar-lo es triplicaran els recursos entre el 2015 i el 2019, amb un pressupost d’1,4 milions d’euros per a l’any vinent.

BSaB és una estratègia de treball en xarxa en què participen, entre d’altres, escoles, equips d’atenció primària, entitats socials, centres esportius, serveis socials, el Consorci Sanitari de Barcelona i el veïnat. L’any 2017 van participar en les diverses accions desenvolupades en el marc d’aquest programa 11.718 persones.