Notícies

Inici » Noticia » Oberta la convocatòria del Premi Collide 2020

Oberta la convocatòria del Premi Collide 2020

27 octubre 2020

Art i ciència. El premi convida a artistes de qualsevol disciplina a realitzar una residència de tres mesos compartida al CERN (Ginebra) i a la fàbrica de creació Hangar (Barcelona).

Barcelona i el CERN anuncien una nova convocatòria internacional del Premi Collide, que per segon any atorga una residència combinada al Laboratori Europeu de Física de Partícules (el CERN de Ginebra) i a una fàbrica de creació de Barcelona. Les dues residències són fruit de l’aliança establerta entre el CERN, l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona per als anys 2019, 2020 i 2021, i s’emmarca en un dels eixos estratègics del Pla Barcelona Ciència.

El Premi Collide convida a artistes i col·lectius a desenvolupar una proposta de projecte amb l’esmentada residència combinada a Ginebra i Barcelona, que en aquesta edició, la segona part de l’estada tindrà lloc a la fàbrica de creació Hangar, Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals.

Sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és obert del 27 d’octubre al 7 de desembre. Per formalitzar-les, les persones o col·lectius aspirants al premi han de combinar la descripció de les seves pràctiques i interessos artístics amb la percepció que tenen de la ciència i de com el CERN enfronta les grans qüestions al voltant de l’estudi de l’univers.

Després d’un període de deliberació per part d’un jurat compost per representants de la ciència i la cultura, la persona o col·lectiu que rebi el premi podrà realitzar en el 2021 una residència artística de tres mesos per desenvolupar el seu projecte i innovar en la seva disciplina. Aquesta residència es dividirà en dues estades: una de dos mesos al CERN, a Ginebra, on es podrà treballar en contacte amb professionals de l’àmbit de la física de partícules, l’enginyeria, les tecnologies de la informació i del món del laboratori, i una altra d’un mes a la fàbrica de creació Hangar, a Barcelona, amb l’objectiu d’ampliar i contextualitzar la seva recerca a través de la xarxa artística i científica de la ciutat.

Les bases del Premi Collide i el formulari d’inscripció es poden trobar als següents enllaços

Bases del Premi Collide 2020

Accés al formulari d’inscripció

 

Collide i el Pla Barcelona Ciència

La col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona i el CERN a través del Premi Collide forma part d’un dels quatre eixos del Pla Barcelona Ciència 2020-2023 per potenciar el teixit científic, de recerca i de coneixement de la ciutat i consolidar Barcelona en l’ecosistema internacional d’aquest camp. Així, la mesura persegueix consolidar els valors científics com a patrimoni ciutadà, a través del reforç del vincle entre art i ciència, entenent la relació entre els teixits universitari, industrial i econòmic, científic, social i artístic com a motor essencial de canvi i de transformació.

En aquest marc, des del nou Departament de Ciència i Universitats de l’Ajuntament, que implementa el Pla Barcelona Ciència 2020-2023, s’estan impulsant polítiques públiques en l’àmbit científic i del coneixement. Aquestes busquen visibilitzar la projecció internacional de les institucions universitàries i científiques de la ciutat per tal de generar i consolidar aliances en l’àmbit europeu; dedicar finançament específic a la recerca per trobar solucions innovadores que reverteixin a la ciutadania; acostar la ciència als veïns i les veïnes i fomentar vocacions a través del que s’anomena ciència ciutadana; i el foment del vincle entre art, ciència i tecnologia.

Més informació