Notícies

Inici » Noticia » Oberta la convocatòria dels primers Premis Agenda 2030 de Barcelona

Oberta la convocatòria dels primers Premis Agenda 2030 de Barcelona

26 abril 2022

El llançament dels premis vol reconèixer bones pràctiques que es duguin a terme des de sectors com l’empresarial, social, comunicatiu o educatiu de la ciutat per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El llançament dels premis vol reconèixer bones pràctiques que es duguin a terme des de sectors com l’empresarial, social, comunicatiu o educatiu de la ciutat per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els primers Premis Agenda 2030 de Barcelona organitzats per lAjuntament de Barcelona ja són aquí, i des del 25 dabril ja està oberta la convocatòria per presentar les candidatures de tots aquells que estiguin interessats en el guardó. Aquests premis volen reconèixer i difondre iniciatives innovadores i inspiradores que contribueixin a lassoliment dels ODS a la ciutat de Barcelona i es lliuraran a finals del proper mes de setembre.

Lobjectiu daquests guardons, a més de premiar les accions més destacades, és també crear un espai anual de trobada, reflexió i reconeixement mutu per al teixit ciutadà, polític, empresarial, acadèmic i social, implicat en lassoliment dels objectius de lAgenda 2030. Daquesta manera, un cop lany es podria realitzar aquesta posada en comú. 

Les bases

Les candidatures es podran enviar durant els 35 dies hàbils des de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província, que es va fer el passat 25 dabril, i està oberta a tota persona física o jurídica amb seu social a Barcelona o la seva àrea Metropolitana (excepte el premi Ciutatque està obert a ajuntaments de tot el món que tinguin més de 50.000 habitants).

Es podran presentar als premis accions realitzades durant els dos anys anteriors a la publicació daquesta convocatòria, així com accions que, tot i no haver finalitzat, ja shagin posat en pràctica i hagin tingut algun impacte. El lliurament dels guardons es realitzarà a la cloenda de les II Jornades de lAgenda 2030 de Barcelona, el dia 30 de setembre.

5 categories i 10 modalitats de premis

La convocatòria dels Premis Agenda 2030 de Barcelona consta de deu modalitats, agrupades en cinc categories que són la dedicada a iniciatives empresarials, socials, de mitjans de comunicació de projectes educatius i de ciutats. 

La categoria dedicada a les iniciatives empresarials ofereix lopció de presentar propostes a tres modalitats: el premi a la contribució als ODS realitzada per una PIME, la realitzada per una gran empresa i el premi a la millor campanya de conscienciació sobre els ODS promoguda per una empresa. Pel que fa a les iniciatives socials, es pot optar al premi a la millor contribució als ODS realitzada en una entitat sense ànim de lucre o per una iniciativa ciutadana i al de la millor campanya realitzada per aquests dos col·lectius que sacaben desmentar.

En el marc dels mitjans de comunicació, es premiarà el mitjà amb la millor cobertura de notícies relacionades amb els ODS i el millor reportatge periodístic sobre aquesta mateixa temàtica. La categoria de projectes educatius inclou els guardons a la millor contribució als ODS realitzada en un centre deducació primària i en un de secundària. Finalment, la categoria de ciutats premiarà la localitat amb les millors pràctiques per a aconseguir els ODS.

Barcelona, ciutat líder en laplicació de lAgenda 2030

La tercera tinenta dalcaldia, Laia Bonet, ha considerat que els premis contribuiran al posicionament internacional de Barcelona com a referent del treball de les ciutats per la consecució dels ODS” i que, daquesta manera, Barcelona es podria convertir en la ciutat líder en laplicació de lAgenda 2030 i en altaveu diniciatives inspiradores per a altres ciutats darreu del món”.

En la mateixa línia, Bonet ha recordat que lAgenda 2030 fa una crida a fer una feina conjunta per aconseguir els objectius de sostenibilitat econòmica, social i ambiental entre les administracions, entitats, organitzacions i la ciutadania en general. La tercera tinenta dalcaldia sha referit als Premis com una oportunitat per reconèixer iniciatives i solucions innovadores que impactin positivament en els ODS i permetin reconèixer la bona feina feta per qualsevol que vulgui presentar una proposta”.