Notícies

Inici » Noticia » Repensant l'energia: diàlegs des del decreixement i la justícia ambiental

Repensant l'energia: diàlegs des del decreixement i la justícia ambiental

12 maig 2018

Energia. El grup Research and Degrowth de l'ICTA ha organitzat una tarda de diàlegs per qüestionar-nos cap a on ha d'avançar el model energètic i com ha de fer-ho. Veniu a parlar-ne?

El proper dimarts 15 de maig a les 17.30 h la Sala Barceloneta de La Fàbrica del Sol, acollirà aquest espai que busca obrir un diàleg entre diferents perspectives crítiques sobre l’energia, entenent-la més enllà dels seus aspectes tècnics i inserint com a element fonamental de les relacions socioambientals.

Per a això, es proposaran algunes preguntes clau que ens permetin obrir el debat i es convida a totes les interessades a contribuir en aquest diàleg.

Hi participaran Sofía Avila, Louisa Di Felice, Fulvia Ferri y Violeta Cabello del grup Research and Degrowth de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB.

El sistema energètic actual, basat en l’extracció i crema de recursos fòssils, ha alimentat a una societat global de producció i consum en permanent expansió. Els impactes ambientals i la distribució desigual de costos socials evidencien la insostenibilitat d’aquest model. En aquest context és suficient transitar a l’ús expansiu d’energies renovables per assolir un model més just i sostenible? O bé necessitem repensar de manera sistèmica els nostres projectes de vida i desenvolupament?