Notícies

Inici » Noticia » Residència a la Fabra i Coats de l’artista guanyadora del premi Collide International

Residència a la Fabra i Coats de l’artista guanyadora del premi Collide International

16 gener 2020

Art i ciència. Després d’una primera residència de dos mesos al CERN, Rosa Menkman inicia la seva estada d’un mes a Barcelona.

La guanyadora de la primera edició del premi Collide International Barcelona, l’artista holandesa Rosa Menkman, està realitzant la segona fase de la residència que atorga aquest certamen amb l’objectiu de que una persona de l’àmbit de l’art pugui innovar i ampliar la seva recerca.

Després de dos mesos treballant al CERN, el Laboratori Europeu de Física de Partícules, en contacte amb professionals del món de la física, l’enginyeria, les tecnologies de la informació i l’experimentació, Menkman estarà durant un mes a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

Durant l’estada a Barcelona, l’artista tindrà l’oportunitat de seguir ampliant la seva recerca així com aplicar-la a través de la xarxa artística, científica i, en general, cultural de la ciutat. Això ho farà en dues etapes: en el mes de gener d’enguany i, després d’una aturada el febrer, tornarà a la Fàbrica de Creació  del 7 al 22 de març. El divers programa d’exposicions i projectes comunitaris de la Fabra i Coats posa a l’abast de l’artista un entorn excel·lent per reflexionar i contextualitzar la seva obra. A més, Barcelona és un escenari ideal on la innovació artística i científica capdavanteres es troben. Tot plegat afavoreix l’emergència de noves expressions artístiques que van més enllà de les disciplines tradicionals.

Rosa Menkman està especialitzada en l’anomenat glitch art o art de l’error, un tipus d’expressió artística amb un estret lligam al videoart que recorre als errors tecnològics d’aparells tant analògics com digitals.

Aliança amb el CERN

Collide International és una convocatòria artística anual establerta al CERN que convida artistes a desenvolupar una proposta de projecte com a part d’una residència combinada al mateix centre de recerca i a una fàbrica de creació de referència. L’aliança del CERN amb l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura, va començar el 2019 amb aquesta primera edició i continuarà fins al 2021. La col·laboració s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència, impulsat per l’Ajuntament per contribuir a la visibilitat de la ciència i promoure, reforçar i maximitzar a escala europea el valor de la recerca de l’excel·lència i del seu impacte social.

Més informació