Notícies

Inici » Noticia » S’obre la 2a edició del Premi Europeu de Ciència Hipàtia

S’obre la 2a edició del Premi Europeu de Ciència Hipàtia

02 gener 2020

Ciència. El guardó compta amb una dotació econòmica de 30.000 € que enguany es destinen a investigadors i investigadores de l’àmbit de les ciències de la vida i la salut.

L’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb l’Academia Europaea (Barcelona Knowledge Hub) ha obert la convocatòria de la 2a edició del Premi Europeu de Ciència Hipàtia.

Aquest guardó s’inscriu en el Pla Barcelona Ciència i té com a objectiu principal contribuir a la visibilitat de la ciència i promoure, reforçar i maximitzar a escala europea el valor de la recerca d’excel·lència i el seu benefici en la societat.

El premi vol esdevenir un reconeixement a la carrera i trajectòria d’una persona del món científic i de la l’impacte de la seva recerca a favor de la humanitat i el seu benestar. Des d’aquest enfocament, el concurs s’adreça a científics i científiques que hagin desenvolupat la seva tasca en un país europeu i premia l’excel·lència de la seva recerca, la repercussió internacional, el retorn, la influència en altres camps del coneixement i la contribució en la millora de la qualitat de vida. En aquesta segona edició, el guardó reconeix la recerca realitzada en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, on s’inclouen també disciplines i tecnologies que li donen suport com la bioquímica o la bioenginyeria.

El premi consisteix en l’entrega d’una placa commemorativa i una dotació econòmica de 30.000 €. Excepcionalment, pot atorgar-se conjuntament a més d’una persona si el Comitè Avaluador justifica aquesta necessitat. A la persona guardonada se la convidarà a pronunciar una conferència sobre el tema de la seva carrera científica en un acte solemne en el Saló de la Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El termini de presentació de candidatures es va obrir el 31 de desembre del 2019 i es tancarà el 31 de març del 2020. Després d’abril es donarà a conèixer el nom de la persona guanyadora.