Notícies

Inici » Noticia » S’obre la convocatòria de subvencions per a projectes de ciència, recerca i innovació

S’obre la convocatòria de subvencions per a projectes de ciència, recerca i innovació

02 juliol 2019

Ciència. La iniciativa, emmarcada en el Pla Barcelona Ciència, destina un total de 900.000 € en ajuts.

Els ajuts es centren en dos grans eixos temàtics: l’envelliment i la qualitat de vida de les persones, i la mobilitat i la protecció del medi ambient.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura i amb la participació de “la Caixa”, destina un total de 900.000 € per a la promoció de projectes de ciència, recerca i innovació en el marc del Pla Barcelona Ciència. Es tracta d’una nova línia de subvencions que té com a un dels objectius proporcionar evidències científiques per inspirar decisions polítiques futures a la ciutat al voltant de dos grans àmbits temàtics: (1) l’envelliment i la qualitat de vida, i (2) la mobilitat i el respecte i protecció del medi ambient. Ambdós àmbits es posen en el context dels Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS), que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

La convocatòria està destinada a agrupacions d’un mínim de tres institucions sol·licitants, dues de les quals han de ser de l’àmbit de la recerca i, al menys una, ha de tenir domicili fiscal o seu social al municipi de Barcelona. Es valorarà que una entitat sigui del tercer sector o una empresa. Les entitats sol·licitants han de presentar un projecte nou que s’emmarqui en les temàtiques descrites i, en el cas de ser adjudicatàries, desenvolupar-lo de manera cooperativa. Per a la selecció de les propostes adjudicatàries, es valorarà la qualitat científica-tècnica, la capacitat d’implementació, l’adequació de l’equip sol·licitant i l’impacte social dels projectes.

El termini per enviar sol·licituds és de l’1 de juliol al 9 d’agost. El finançament màxim que es pot destinar a un projecte és de 150.000 € i els projectes subvencionats s’hauran d’executar en els 18 mesos a partir de l’adjudicació de l’ajut.