Notícies

Inici » Noticia » S’obren les inscripcions del nou curs EscoLab 2019-2020

S’obren les inscripcions del nou curs EscoLab 2019-2020

09 setembre 2019

Ciència. El període per apuntar-se al sorteig d’assignacions és del 9 al 21 de setembre.

EscoLab ha fet pública la seva oferta d’activitats científiques orientades a grups escolars d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius per al curs 2019-2020. L’oferta d’aquesta nova edició implica a prop de 80 laboratoris d’universitats, centres de recerca i empreses que participen en el programa per apropar la recerca més capdavantera i despertar l’interès per la ciència i la tecnologia entre el públic estudiant.

Calendari d’inscripcions

Del 9 al 21 de setembre, el professorat pot inscriure’s i participar al sorteig de la primera assignació de places, que es realitzarà el 22 de setembre. Després d’aquesta primera fase d’assignació, el 23 de setembre, les activitats que hagin quedat lliures es podran reservar directament a través del web sense sorteig.

Totes les activitats són gratuïtes. Per participar en el programa d’aquest nou curs cal tenir un compte al web d’EscoLab. Després, només cal seguir els passos que es descriuen a l’apartat de reserves i inscriure’s a les activitats que interessin. Cal tenir present que cada persona usuària pot fer, com a màxim, 12 inscripcions al sorteig i que un mateix centre educatiu no podrà tenir més de 4 reserves.

 

Novetats del curs 2019-2020

L’oferta d’EscoLab, gràcies a la implicació de tots els laboratoris participants, inclou activitats que abasten pràcticament tots els àmbits de la recerca: les ciències naturals, la biomedicina, la computació, la nanotecnologia, les matemàtiques, l’astronomia, l’enginyeria, la física, les tecnologies digitals, el medi ambient, l’economia i les humanitats.

Enguany, a més, s’hi afegeixen dos grups del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF, que ofereixen tallers sobre la interpretació de llengües desconegudes, l’estudi d’aspectes del nostre comportament a les xarxes socials i l’aplicació de la música com a eina per a millorar l’aprenentatge. També s’hi sumen la Unitat de Microscòpia Electrònica de la UB amb visites al voltant del món a l’escala nano, l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, amb una experiència gamificada on l’alumnat adoptarà un rol de científic o científica, l’Institut de Química Avançada de Catalunya amb un taller sobre la innovadora tècnica de la fotofarmacologia, i el Centre Tecnològic Leitat, amb una visita al món dels nanomaterials.

A més, altres centres participants al programa en altres edicions han incorporat noves activitats a la seva oferta i han incrementat el nombre de sessions per a què el coneixement científic pugui arribar a més alumnes.

 

El programa EscoLab

EscoLab és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pels programes Barcelona Ciència, de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Cultura Científica, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la participació dels centres de recerca que ofereixen les diverses activitats.

La iniciativa té per objectius promoure l’alfabetització científica, despertar vocacions, visibilitzar i acostar la recerca de la ciutat i emfatitzar la perspectiva RRI (la recerca i innovació responsables, de les seves sigles angleses).