Notícies

Inici » Noticia » Torna el repte Barcelona Dades Obertes

Torna el repte Barcelona Dades Obertes

26 juliol 2018

Un any més, les dades obertes arriben a les escoles i instituts de la ciutat amb el repte Barcelona Dades Obertes

És un concurs que té com a objectiu promoure l’ús del portal Open Data BCN entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de cicles formatius, i potenciar les seves habilitats per tractar les dades, estimular el treball en equip i fomentar l’esperit crític.

El portal Open Data BCN es va posar a disposició de la ciutadania l’any 2011 i actualment conté més de 450 conjunts de dades sobre diversos aspectes de la ciutat: el clima, la qualitat de l’aire, la mobilitat, les queixes dels veïns i veïnes, l’accidentalitat o l’habitatge, entre altres.

Per facilitar la integració del treball amb les dades obertes a les aules, s’oferirà al professorat dels centres educatius la possibilitat de participar en un pla de formació específic sobre dades obertes, el portal Open Data BCN i sobre eines per al seu tractament. D’aquesta manera, el personal docent podrà transmetre als alumnes tot aquest nou bagatge didàctic i tutelar-los en els treballs de recerca i l’anàlisi de la informació que facin.

Els guanyadors del concurs rebran formació addicional i podran visitar centres de recerca, processament, investigació i anàlisi de dades, i conèixer empreses del sector tecnològic i de la innovació.