Notícies

Inici » Noticia » Torna una nova edició del programa ‘Llibres i Ciència’

Torna una nova edició del programa ‘Llibres i Ciència’

05 novembre 2018

Ciència. Del 10 al 18 de novembre, diversos equipaments de Barcelona acullen un munt d’activitats entorn als llibres de divulgació i a la ciència en general.

Es tracta d’una nova edició del programa Llibres i Ciència, que organitzen CosmoCaixa, Laie, les Biblioteques de Barcelona, La Fàbrica del Sol, els Centres Cívics i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la 23ª Setmana de la Ciència.

En l’edició d’enguany, aquesta cita amb la divulgació escrita i il·lustrada agrupa a nombroses activitats que van més enllà de la lectura, com ara xerrades, tallers, presentacions, contes, rutes i tres mostres. Un programa que en el 2018 arriba a més espais que mai amb l’objectiu de que públics de totes les edats puguin descobrir que ciències i lletres van de bracet.

Es pot consultar el programa complet, aquí.

Els espais

Els escenaris d’aquest Llibres i Ciència els posen un total de nou espais. Com en edicions anteriors, la Llibreria Laie del CosmoCaixa organitza la XIV Mostra del Llibre de Ciència i altres activitats al voltant de la lectura. El mateix CosmoCaixa també ha preparat activitats per a públic familiar així com una altra mostra, en aquest cas de bolets, a càrrec de la Societat Catalana de Micologia.

Un any més, la Biblioteca Sagrada Família participa en aquest programa amb un cicle de xerrades de temàtica científica diversa i una mostra de llibres sobre el físic i premi Nobel Richard Feynman en el centenari del seu naixement. A ella s’hi suma la Biblioteca Montserrat Abelló amb una exposició de documents sobre ciència, pedagogia i divulgació, una sessió de contes i un parell de tallers per a nens i nenes.

Llibres i Ciència també se celebra als centres cívics. Aquest 2018 no hi podia faltar el Centre Cívic Vil·la Urània, al barri del Farró, de creació recent i que compta amb una destacada oferta al voltant de la ciència al llarg de tot l’any. Al districte de Les Corts són tres els centres que s’uneixen al programa: el Centre Cívic Joan Oliver «Pere Quart», amb una taula rodona sobre dones i ciència, i una conferència musicada al voltant de les bandes sonores de pel·lícules de ficció; el Centre Cívic Tomasa Cuevas, amb un taller escolar sobre la física de la llum i dels colors; i el Centre Cívic Can Deu amb un espectacle al voltant de la primera dona científica.

Com a una altra de les novetats, La Fàbrica del Sol participa per primera vegada a Llibres i Ciència amb un joc de rol al voltant del futur de la nanotecnologia.

Trobareu tota la informació al programa de Llibres i Ciència.

No us ho perdeu!