Notícies

Inici » Notícies

Ciència de proximitat

El coneixement científic no es restringeix als laboratoris. El medi ambient, la salut, la tecnologia i la recerca també compten amb altres escenaris i actors: els barris, les escoles, els espais verds, els equipaments. Estigues al dia de l’actualitat científica de proximitat, d’allò que passa a prop teu i no et pots perdre.

E.g., 06/08/2020
E.g., 06/08/2020
Tecnologia, persones, ordinador

‘Dona i Tecnologia, un Tàndem de Futur’

28 juliol 2020

Recentment s’ha publicat el dossier tècnic del cicle de conferències ‘Dona i Tecnologia, un Tàndem de Futur’. L’IMI va participar-hi i va compartir la visió sobre la situació de la dona com a professional en l’àmbit públic.

Llegir més

Les vacunes del tètanus i el còlera van néixer al Congrés i els Indians

21 juliol 2020

Societat. A finals del segle XIX, el doctor Ferran va crear el laboratori que el va convertir en un dels pares de la microbiologia, a l’alçada de Pasteur, Koch o Bright. Estava situat entre els carrers de Manigua, Garcilaso i Acàcies...

Llegir més

Et presentem el ficus més famós del Congrés i els Indians

21 juliol 2020

Societat. Es va plantar fa cinc dècades i és un dels elements més identificatius del carrer de Felip II.

Llegir més

Sabies que l'inventor del submarí va morir a La Sagrera?

21 juliol 2020

Històries de Sant Andreu. Narcís Monturiol va viur els darrers anys de la seva vida a un carrer que, a finals del S. XIX, formava part del carrer de Provençals i que, avui, rep el nom de Berenguer de Palou.

Llegir més

Adaptació del clavegueram i el sistema de drenatge per reduir els riscos de l’emergència climàtica

20 juliol 2020

Medi ambient. Nou pla de clavegueram i gestió de l’aigua pluvial per reduir en un 50% els riscos derivats de l’augment de les pluges torrencials, que començarà a executar-se ara i es desenvoluparà durant els pròxims vuitanta anys

Llegir més

El Passeig de Gràcia, fill de l'epidèmia

17 juliol 2020

Document del mes. Aquest mes us volem donar a conèixer una selecció de documents relacionats amb el naixement d'una de les artèries de la ciutat, el Passeig de Gràcia.

Llegir més

Els efectes de la covid-19 en l’àmbit de l’emergència climàtica

16 juliol 2020

Emergència climàtica. Durant l’estat d’alarma la ciutat ha registrat una reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 290.840 tones de diòxid de carboni equivalent.

Llegir més

Nova guia il·lustrada per descobrir els pol·linitzadors de la ciutat

16 juliol 2020

Medi Ambient. L’Aula ambiental de Sant Andreu ens descobreix els secrets d’insectes i plantes en una nova i pràctica guia: El Jardí dels pol·linitzadors

Llegir més

Activitats d’ecologia urbana, energia i crisi climàtica

15 juliol 2020

Al juliol es presenten les dades de seguiment d’emergència climàtica.

Llegir més

Pàgines