Gran èxit de participació al 12è Festival de la Ciència

Inici » Noticies Ciencia » Gran èxit de participació al 12è Festival de la Ciència

11 octubre 2019

La dotzena edició del Festival de la Ciència ha superat totes les expectatives amb unes 20.000 persones de totes les edats que van participar en una oferta d'activitats més àmplia que mai. Durant el cap de setmana del 9 i el 10 de juny, el Parc de la Ciutadella es va bolcar a la recerca, el coneixement científic, la innovació i la tecnologia amb una oferta composta per més de 230 activitats que es van traduir en unes 430 sessions (250 passis dissabte i 180 diumenge).

Durant 19 hores en total, les activitats es van celebrar en 33 espais diferents distribuïts al llarg de tot el Passeig dels Til·lers i els seus voltants, 22 dels quals eren de tipus permanent. A més, una science truck carregada d'experiments científics sorprenents va transitar pels espais del Festival durant tot el cap de setmana.

Per la seva tipologia, les activitats del programa de la dotzena edició van consistir en 75 tallers, 57 microxerrades, 20 demostracions, 11 espectacles, 9 itineraris pel parc relacionats amb la ciència i molts altres formats com debats, jocs, concursos, circuits o visites a edificis emblemàtics de la Ciutadella com el Museu Martorell, l'Umbracle i el Castell dels Tres Dragons.

En quant a la seva temàtica, l'oferta va cobrir pràcticament totes les disciplines del coneixement científic i tecnològic: la física, la biologia, l'astronomia, el medi ambient, la salut, les matemàtiques, l'enginyeria, la intel·ligència artificial, la geologia, la química... Un programa que també va dedicar part de les seves activitats a rememorar la figura del gran físic Richard Feynman en el centenari del seu naixement, aquest 2018, i que va retre homenatge a través d'una instal·lació sonora a dos grans físics i divulgadors que ens han deixat aquest any: Stephen Hawking i Jorge Wagensberg.

El rang d'edats assolit en la darrera edició del Festival també ha estat més ampli que mai. Com a novetat, enguany s'han organitzat activitats adreçades exclusivament als infants de fins a sis anys a l'Espai 0-6. Així mateix, també s'ha ampliat l'oferta recomanada a públic adult. En definitiva, hi ha hagut programació per a públic de totes les edats.

Un any més, la celebració del Festival ha convertit el Parc de la Ciutadella en un pol de trobada de la societat amb la ciència i la tecnologia. Les xifres posen de manifest l'interès ciutadà per l'actualitat científica i alhora reflecteixen la transició cap a un model on la ciència busca la implicació de la ciutadania. L'èxit assolit mostra de que el Festival de la Ciència és una gran oportunitat on trobar aquesta implicació.