Pla Barcelona Ciència

2018-2019
Inici » Pla Barcelona Ciència » Els tres eixos i les deu línies estratègiques

Els tres eixos i les deu línies estratègiques

Suport municipal a la recerca

02

Oferta d’habitatges a preus accessibles per a investigadors i investigadores, amb especial èmfasi en el barri de la Marina.

03

Impuls de projectes urbans que catalitzin les activitats de recerca i la innovació a la ciutat, perquè converteixin de nou el parc de la Ciutadella en la Ciutadella del Coneixement.

Capital Europea de la ciència

06

Impuls i reforç dels programes STEAM i EscoLab, que permeten generar vocacions científiques en escoles i instituts (especialment de nenes i joves) sota el guiatge dels mateixos investigadors i investigadores, i donar visibilitat a les dones investigadores.

08

Impuls a espais de reflexió i divulgació de la ciència que facilitin la intervenció activa de la ciutadania, tant des de projectes consolidats (Festa de la Ciència, l’Oficina Ciència Ciutadana) com des de noves iniciatives com és la Biennal Ciutat i Ciència (febrer de 2019). 

Laboratori urbà d’innovació

09

Impuls d’espais d’innovació urbana, com el laboratori d’experimentació i.Lab, a través de la Fundació Bit Habitat, o el reforçament del programa Decidim, que articulin la  col·laboració oberta entre la ciutadania, les universitats i els centres de recerca, el teixit productiu i emprenedor, i la mateixa administració. I connectar-los amb  iniciatives semblants d’altres ciutats internacionals

10

Intensificar la connexió entre els  equipaments de ciència i recerca i les fires i congressos que se celebren a Barcelona, de manera que esdevinguin un tractor de l’ecosistema innovador de la ciutat. 

Suport municipal a la recerca