Pla Barcelona Ciència

Inici » Pla Barcelona Ciència » Els tres eixos i les deu línies estratègiques » ALIANÇA AMB EL CERN: PROGRAMA COLLIDE

ALIANÇA AMB EL CERN: PROGRAMA COLLIDE

Aliança amb el CERN, el Laboratori Europeu de Física de Partícules Elementals, per fomentar les arts i la ciència mitjançant el programa Collide, que permetrà la residència artística combinada al CERN i una fàbrica de creació de referència a Barcelona, i desplegarà accions educatives en la interrelació entre ciència i art.

L’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Cultura han fet una aliança amb el CERN (el Laboratori Europeu de Física de Partícules Elementals) per tal de crear una nova col·laboració en el programa Collide International i contribuir al seu èxit en el període 2019-2021. Aquesta col·laboració pren forma amb el Premi Collide International.

Collide International és una convocatòria artística anual establerta al CERN, que convida artistes de qualsevol nacionalitat i edat a presentar una proposta de projecte artístic a desenvolupar com a part d’una residència artística, i a treballar i inspirar-se al costat d’una extraordinària comunitat científica al CERN. Barcelona, a través de la participació de l’Institut de Cultura i de l’Ajuntament de Barcelona, és la tercera ciutat que col·labora amb el programa.

El Premi Collide International s’ha creat per desafiar i transformar la manera com l’art i la ciència es troben, i com la ciència pot influir a l'hora de crear noves formes d’expressar l’art. En aquest marc, es concedirà una residència de tres mesos a un artista perquè ampliï la seva investigació, treballant dos mesos al CERN amb físics de partícules, enginyers, experts en IT i personal de laboratori, i un mes a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació i Centre d'Art Contemporani de Barcelona, on podrà ampliar la seva investigació, provar idees i relacionar-se amb les comunitats científiques i artístiques de la ciutat.

En aquesta segona fase a Barcelona, els artistes tindran l’oportunitat d’ampliar i aplicar la seva recerca a través de la xarxa científica i cultural de la ciutat. L’ambient obert i col·laboratiu de la Fabra i Coats, amb un ampli programa d’exposicions i projectes comunitaris, oferirà a l’artista un entorn excel·lent per reflexionar i contextualitzar l'obra. Barcelona és una ciutat vibrant que combina la tradició més artística i innovadora amb la investigació científica més avançada, i condueix així a l’aparició de noves expressions artístiques que van més enllà de les disciplines tradicionals.

Enguany, la convocatòria estarà oberta fins al dia 31 de maig. La participació es farà per mitjà d’un formulari en línia. Si vols més informació o vols participar en la convocatòria del 2019 del Premi Collide International, fes clic aquí.