Pla Barcelona Ciència

Premi Collide 2020
Inici » Pla Barcelona Ciència » Premi Collide » Premi Collide 2020

Edició 2020

Arts at CERN anuncia una nova convocatòria per optar al Premi Collide 2020. El període d’inscripcions és del 27 d’octubre al 14 de desembre del 2020 i els tres mesos de residència al CERN i a la fàbrica de creació de Barcelona es realitzaran durant l’any 2021. En aquesta edició, la residència a Barcelona tindrà lloc a la fàbrica de creació Hangar, Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals.

La convocatòria s’obre a artistes de totes les disciplines creatives i de qualsevol país del món. Les sol·licituds han de combinar la descripció de les pràctiques i interessos artístics de les persones aspirants, la percepció que tenen de la ciència i de com el CERN enfronta les grans qüestions que planteja l’estudi de l’univers.

Bases del Premi Collide 2020
 

Jurat

El dimarts 16 de febrer es donarà a conèixer la persona o equip guanyador del Premi Collide 2020, la qual gaudirà d’una residència artística de tres mesos combinada al CERN de Ginebra i a l’Hangar de Barcelona. Així mateix, tres persones rebran una Menció d’Honor per fer una visita curta al CERN dins del seu programa Guest Artists.

El jurat que ha participat en tot el procés de deliberació està compost per:

  • Helga Timko, fisica del CERN.
  • Lluís Nacenta, director d’Hangar, Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals.
  • Monica Bello, cap d’Arts at CERN.
  • Rosa Pera, crítica d’art i cap d’estudis del Grau en Disseny de BAU.
  • Stefanie Hessler, directora de Kunsthall Trondheim i comissària de Momenta, Biennale de l’Image.

 

Guanyadores del premi Collide 2020

Black Quantum Futurism, un col·lectiu format per dues artistes amb seu a Filadèlfia (EUA), ha estat el guanyador del premi Collide 2020, en el qual s’hi ha presentat 564 propostes de projectes de 79 països diferents, amb una diversitat i una qualitat molt notables.

Black Quantum Futurism és una col·laboració multidisciplinària entre les dues artistes Camae Ayewa Rasheedah Phillips. El duet explora les interseccions del futurisme, els mitjans creatius, l’estètica del bricolatge i l’activisme en comunitats marginades a través d’una lent temporal alternativa. El seu treball se centra en cicles d’experiència personals, culturals, familiars i comunitaris, i els seus mètodes d’expressió van des de l’escriptura, la música, el cinema, l’art visual i projectes de recerca creativa.

El premi permetrà a Ayewa i Phillips ampliar la seva investigació i produir una nova obra d’art basada en la seva proposta titulada CPT Symmetry and Violations. Està previst que la residència al CERN de Ginebra i a Barcelona es realitzi a l’estiu del 2021.
 

> Black Quantum Futurism a fons <

 

 

Imatge de Black Quantum Futurism

 

Mencions honorífiques

En aquesta edició del premi Collide, el jurat ha fet també tres mencions honorífiques a Rosa Barba (Itàlia, amb seu a Berlín), Tania Candiani (Mèxic, a Ciutat de Mèxic) i Dennis Dizon (Filipines, amb seu a Barcelona). A les tres persones se les convidarà a participar en el programa Guest Artist d’Arts at CERN, amb una breu estada al Laboratori per fer recerca sobre idees que puguin donar suport a les seves propostes.

 

Més informació

Notícies relacionades

Contingut relacionat

Edicions anteriors

 

< Premi Collide