Pla Barcelona Ciència

Subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació en col·laboració amb la Fundació "la Caixa"
Inici » Pla Barcelona Ciència » Subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació en col·laboració amb la Fundació "la Caixa"

Subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació en col·laboració amb la Fundació "la Caixa"

Barcelona és una ciutat global i oberta i, com a tal, afronta reptes de gran importància en diversos àmbits com ara la desigualtat, l’habitatge, l’emergència climàtica, la transició energètica, la digitalització de l’economia i la societat, la pèrdua d’identitats, l’envelliment i, des del 2020, la recuperació de l’impacte de la pandèmia de covid-19. La recerca científica és, en la majoria de casos, el punt de partida de moltes de les solucions d’avantguarda, compromeses amb l’entorn i les necessitats socials de la ciutadania.

La col·laboració plural i interdisciplinària entre les ciències mateixes i les entitats i el conjunt del tercer sector, el sector polític (administracions i moviments socials) i l’econòmic (empreses, sindicats i cooperatives) és essencial per avançar en tots aquests aspectes i construir acords d’impuls i de reconstrucció postcovid-19. Per tot plegat, el Pla Barcelona Ciència 2020-2023 té com una de les seves prioritats establir un diàleg permanent entre l’Ajuntament i l’ecosistema científic, amb uns objectius ambiciosos per a la ciutat i per a la comunitat científica i tècnica, i una de les vies per assolir aquest objectiu és a través de la consolidació de la línia de subvencions a activitats científiques i de recerca per afrontar els reptes urbans més urgents.

En el marc del Pla Barcelona Ciència 2020-2023 i, més concretament, en els objectius del seu segon eix estratègic, l’Ajuntament de Barcelona, ha establert un conveni de col·laboració amb la Fundació "la Caixa" per a l’impuls d’una convocatòria extraordinària de subvencions de recerca científica.
 

Convocatòria 2021

Nova convocatòria de subvencions extraordinàries adreçades al finançament de projectes de recerca científica. L’anunci de la convocatòria correspon als programes d’ajuts previstos per als anys 2021 i 2022, i té un pressupost assignat total de 2 M€ dels quals 1,2 M€ els aportarà l’Ajuntament de Barcelona i els altres 800.000 €, la Fundació ”la Caixa”. El repartiment entre ambdues convocatòries és d’1 M€ per al 2021 i 1 M€ per al 2022.

La finalitat d’aquestes subvencions és generar recerca entorn dels reptes urbans que té Barcelona com a ciutat i conurbació urbana dins de les següents temàtiques:

  • L’envelliment i la qualitat de vida.

  • La mobilitat i el respecte i la protecció mediambiental.

  • Ciutat sostenible: noves tecnologies aplicades a l’habitatge, l’espai i els serveis públics.

El període de presentació és del 13 d’agost fins al 13 de setembre.
 

> Més informació sobre la convocatòria 2021 <

 

Pla Barcelona Ciència - Imatge de les subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació

 

Convocatòria 2019

En el marc de la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb la Fundació "la Caixa" per subvencionar projectes de recerca i innovació, durant l’any 2019-2020 es van finançar 7 projectes de recerca, amb un total de 21 entitats participants, i amb una inversió de 900.000 euros:

Els 7 projectes seleccionats treballaven sobre la mobilitat i el respecte i protecció del medi ambient; i l’envelliment i la qualitat de vida:

 

Més informació

 

< Pla Barcelona Ciència