Pla Barcelona Ciència

Subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació
Inici » Pla Barcelona Ciència » Subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació

Subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació impulsades per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació "la Caixa"
 

Convocatòria 2022: termini de sol·licituds del 5 d'abril al 19 de maig de 2022
 

Barcelona és una ciutat global i oberta i, com a tal, afronta reptes de gran importància en diversos àmbits com ara la desigualtat, l’habitatge, l’emergència climàtica, la transició energètica, la digitalització de l’economia i la societat, la pèrdua d’identitats, l’envelliment i, des del 2020, la recuperació de l’impacte de la pandèmia de covid-19. La recerca científica és, en la majoria de casos, el punt de partida de moltes de les solucions d’avantguarda, compromeses amb l’entorn i les necessitats socials de la ciutadania.

La col·laboració plural i interdisciplinària entre les ciències mateixes i les entitats i el conjunt del tercer sector, el sector polític (administracions i moviments socials) i l’econòmic (empreses, sindicats i cooperatives) és essencial per avançar en tots aquests aspectes i construir acords d’impuls i de reconstrucció postcovid-19. Per tot plegat, el Pla Barcelona Ciència 2020-2023 té com una de les seves prioritats establir un diàleg permanent entre l’Ajuntament i l’ecosistema científic, amb uns objectius ambiciosos per a la ciutat i per a la comunitat científica i tècnica, i una de les vies per assolir aquest objectiu és a través de la consolidació de la línia de subvencions a activitats científiques i de recerca per afrontar els reptes urbans més urgents.

En el marc del Pla Barcelona Ciència 2020-2023 i, més concretament, en els objectius del seu segon eix estratègic, l’Ajuntament de Barcelona, ha establert un conveni de col·laboració amb la Fundació "la Caixa" per a l’impuls d’una convocatòria extraordinària de subvencions de recerca científica.
 

Convocatòria 2022

L’objecte d’aquesta convocatòria 2022 és la concessió de subvencions a projectes de recerca i innovació, mitjançant concurrència competitiva, impulsades per l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, d’acord amb el conveni signat amb data d’efecte d’11 de maig de 2021 i el que estableixen les bases reguladores, aprovades en Comissió de Govern en data 1 de juliol de 2021.

Aquesta convocatòria vol tenir un impacte positiu per a la societat a través de diferents vies. Una d’elles és la generació d’evidències científiques per informar de futures decisions polítiques. Una altra consisteix en l’impuls del teixit investigador de la ciutat i l’establiment de sinergies entre equips investigadors i entitats del tercer sector. Així mateix, l’afavoriment a l’accés obert dels resultats de les recerques per part de tota la ciutadania impacta positivament a la ciutat.

Els projectes s’han de basar en la recerca de reptes urbans que es puguin englobar dins d’alguna d’aquestes temàtiques:

  • L’envelliment i la qualitat de vida.

  • La mobilitat i el respecte i la protecció mediambiental.

El termini per la presentació dels projectes és del 5 d’abril al 19 de maig de 2022.

 

> Detalls de la convocatòria 2022 <
 

Sessió informativa

El dimecres 20 d’abril es va organitzar una sessió pública virtual per informar de tots els detalls de la convocatòria. En el següent enllaç podeu veure la presentació de la sessió:
 

> Presentació de la sessió informativa <

 

Pla Barcelona Ciència - Imatge de les subvencions extraordinàries per a la recerca i la innovació

 

Convocatòria 2021

La convocatòria 2021 va contemplar tres temàtiques: l’envelliment i la qualitat de vida; la mobilitat i el respecte i la protecció mediambiental; i ciutat sostenible: noves tecnologies aplicades a l’habitatge, l’espai i els serveis públics.
 

Projectes subvencionats

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació ”la Caixa” van atorgar les subvencions del 2021 a set projectes, dels quals sis van ser finançats al 100%, mentre que el setè va rebre una aportació del 73% del pressupost.
 

> Projectes subvencionats a la convocatòria 2021 <
 

> Més informació sobre la convocatòria 2021 <

 

Convocatòria 2019

En el marc de la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb la Fundació "la Caixa" per subvencionar projectes de recerca i innovació, durant l’any 2019-2020 es van finançar 7 projectes de recerca, amb un total de 21 entitats participants, i amb una inversió de 900.000 euros:

Els 7 projectes seleccionats treballaven sobre la mobilitat i el respecte i protecció del medi ambient; i l’envelliment i la qualitat de vida:
 

> Projectes subvencionats en la convocatòria 2019 <

 

Més informació

  • Per a dubtes, contactar amb subvencions_ciencia [a] bcn.cat.

 

< Pla Barcelona Ciència