Taula periòdica

Les mil cares dels elements

El 2019 se celebren 150 anys des que Dmitri Mendeléiev va publicar la primera versió de la Taula Periòdica dels Elements Químics. El seu treball va suposar un canvi revolucionari tant per a la química com la ciència i la cultura en general. Avui, disciplines com la biologia, la medicina, la ciència de materials o la nanotecnologia serien inimaginables sense l'avenç que va suposar endreçar els elements químics que componen la matèria d'acord amb el seu nombre atòmic i les seves propietats. 
 

Dimecres 13 

  • 19 h - Xerrada: Les dones i la taula periòdica. En el marc de l'exposició "Les mil cares de la taula periòdica". A càrrec de Miquel Duran, professor de química i física de la Universitat de Girona (UdG) i investigador en química teòrica i computacional, ens explicarà els secrets de la taula periòdica quan es compleixen 150 anys de la seva creació i parlarem també de la contribució de les dones al descobriment dels elements químics. Durant la xerrada farem jocs de mans amb cartes i un joc-concurs molt divertit que comptarà amb la participació dels assistents. Biblioteca Montserrat Abelló.
  • Exposició: Les mil cares de la taula periòdica. El 2019 celebrem que fa 150 anys es va crear la taula periòdica d’elements químics. La selecció de documents que hem preparat us ajudarà a ampliar els coneixements sobre elements químics, els materials que ens envolten, la relació entre la química i la literatura. Biblioteca Montserrat Abelló.
     

Més activitats